Consilierul președintelui Macron, sentință cu închisoarea pentru că a BĂTUT protestatari

Facebook - Alexandre Benalla
Facebook - Alexandre Benalla

Un fost consilier al președintelui francez Macron a primit o sentință cu închisoarea pentru că a bătut mai mulți protestatari.

Un consilier demis al președintelui francez Emmanuel Macron a fost condamnat la închisoare pentru că a bătut doi demonstranți în 2018, transmite BBC. Alexandre Benalla a fost concediat după ce a apărut un videoclip cu un incident violent de pe întâi mai, prima criză politică majoră a președintelui Macron.

Benalla a primit o pedeapsă de trei ani, dar nu va merge la închisoare, deoarece doi ani au fost suspendați și îl va executa pe al treilea purtând o brățară electronică. Fostul consilier a negat acuzațiile, spunând că a acționat pentru a-i ajuta pe ofițeri.

Benalla, echipat cu o cască de poliție

Videoclipul îl arată pe Benalla, purtând o cască de poliție, lovind un tânăr și apucând o tânără de gât în ​​timpul protestului de la Paris. Mai târziu, a reieșit că Benalla a primit permisiunea de a participa la proteste ca observator în ziua sa liberă. Președinția a fost acuzată de mușamalizare pentru că nu a acționat asupra cazului, deoarece se știa de existența videoclipului. A acționat doar după ce ziarul Le Monde l-a identificat pe Benalla.

Trei ani cu executare incompletă și 500 de euro

Benalla, acum în vârstă de 30 de ani, a jucat un rol important în campania prezidențială a lui Emanuel Macron. A urcat în rândurile Elyséeului și a fost văzut în mod regulat în public alături de președinte. Instanța l-a mai găsit vinovat de folosirea ilegală a pașapoartelor sale diplomatice după demitere, de falsificarea unui document pentru a obține permisul oficial și de purtarea ilegală a unei arme în 2017.

De asemenea, a fost amendat cu 500 EUR.

Pedeapsa a fost mai mare decât termenul de 18 luni cu suspendare solicitat de procurori.

Proteste violente în Franța la adresa restricțiilor în mijlocul verii

Francezii au ieșit pe străzile Parisului, fiind extrem de nemulțumiți de deciziile impuse de autoritățile din Hexagon. Cetățenii afișau mai multe pancarte cu mesaje anti-restricții și scandează 'Libertate!' și 'Macron, demisia!'.

Protestele au adunat 161.000 de oameni şi 110.000 cu o săptămână mai devreme. La Paris, o primă manifestaţie a mai multor mii persoane a fost marcată de ciocniri cu poliţia. Peste 3.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a încadra marşurile, la o săptămână după ce manifestanţii au invadat bulevardul Champs-Elysees, unde accesul era blocat sâmbătă. La Rennes (vest), manifestaţia a atras 2.900 de persoane, 'fără incidente în acest stadiu', a declarat prefectura la începutul după-amiezii, o creştere a mobilizării faţă de sâmbăta trecută (2.200 de persoane).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel