Emisarul ONU încearcă relansarea procesului politic în Libia

Emisarul ONU în Libia, Ghassan Salamé a încercat marţi, la Tripoli, în cadrul convorbirilor cu oficiali ai Guvernului de Uniune Naţională (GNA) să relanseze procesul politic aflat în impas de la începutul ofensivei asupra capitalei libaneze, iniţiate pe 4 aprilie de mareşalul Khalifa Haftar, transmite AFP.

Ghassan Salamé a discutat separat cu şeful GNA Fayez al-Sarraj şi cu vicepremierul Ahmed Meitig, a anunţat Misiunea ONU în Libia (Manul) pe contul său de Twitter.

Discuţiile au vizat în special "mijloacele de reluare a dialogului politic", a informat misiunea ONU, fără a furniza alte detalii.

După aproape două luni de ofensivă asupra capitalei, trupele mareşalului Haftar continuă să fie blocate la intrarea în Tripoli, poziţiile acestora rămânând neschimbate.

Luptele începute pe 4 aprilie s-au soldat până în prezent cu peste 653 de morţi, dintre care 41 de civili, precum şi cu peste 3.500 de răniţi, dintre care peste 100 de civili, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Conform datelor ONU, luptele au provocat strămutarea a 91.000 de persoane.

Cele două tabere refuză negocierea unei încetări a focului.

GNA, recunoscut de comunitatea internaţională, cere retragerea forţelor mareşalului Haftar pe poziţiile iniţiale, în regiunea de sud-est a ţării. Mareşalul Haftar susţine că luptă împotriva teroriştilor şi refuză să se retragă, ceea ce ar însemna acceptarea unei înfrângeri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel