Emirul Qatarului, a cumpărat 6 insule pentru cei 24 de copii și cele trei soții

Hamad bin Khalifa Al Thani
Hamad bin Khalifa Al Thani

Emirul Qatarului, şeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, a plătit 8,5 milioane de euro pentru cumpărarea a șase insule greceşti nelocuite din Marea Ionică de la proprietari privaţi, unde vrea să construiască palate pentru cei 24 de copii şi cele trei soţii, relatează The Guardian.

Tranzacţia a fost perfectată după 18 luni din cauza birocraţiei din Grecia. "Grecia este o astfel de ţară. Chiar când cumperi o insulă, chiar dacă eşti emirul Qatarului, durează un an şi jumătate pentru procesarea tuturor actelor", a declarat Ioannis Kassianos, primarul Insulei Itaca, situată în apropierea insulelor cumpărate de şeic, cunoscute sub numele de Echinade.

Șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani  a fost atras de aceste insule încă de acum patru ani, când ajuns cu iahtul său în Marea Ionică, a coborât la ţărm în sandale şi pantaloni scurţi pentru o plimbare, timp în care s-a interesat şi despre proprietarul insulelor.

"Au un fond cu câteva sute de milioane. Din câte ştiu, vor să cumpere toate cele 18 insule, tot grupul", a spus Kassianos, un fost profesor de economie din SUA, care a devenit primarul Insulei Itaca în urmă cu trei ani.

Achiziția celor șase insule pare să fie un cadou neașteptat pentru emirul Qatarului, care a negociat dur preţul insulelor, profitând de interesul redus al investitorilor pentru activele diosponibile la vânzare în Grecia, notează The Guardian.

Prima insulă, Oxia, a avut iniţial un preţ de 7 milioane de euro, înainte ca proprietarii greco-australieni au acceptat să o vândă uşor sub 5 milioane de euro. Săptămâna trecută, proprietarul celorlalte 5 insule s-a înţeles cu emirul asupra preţului.

"Insulele au fost în familia mea peste 150 de ani, dar nu suntem suficient de bogaţi încât să ne permitem să mai păstrăm proprietăţi atât de valoroase. Suntem foarte bucuroşi că vindem", a spus fostul proprietar, criticând taxele mari impuse de statul elen pe prorpietăţi imobiliare.

Emirul nu va dezvolta insulele în scop turistic, scopul pentru care ele au fost cumpărate fiind acela de asigura plăcerea exclusivă a celor 24 de copii şi cele trei soţii, întrucât șeicul dorește să construiască aici palate pentru aceștia.

În pofida faptului că arhitecții sunt gata să se apuce de muncă, legislația elenă nu le dă voie să construiască locuințe mai mari de 250 de metri pătrați, indiferent de terenul pe care îl deține cineva.

"Emirul a reacţionat spunând că WC-ul său are 250 de metri pătraţi, iar bucătăria 1.000 de metri pătraţi, pentru că altfel unde şi-ar putea hrăni toţi oaspeţii?", a spus primarul din Itaca.

Pentru a se pune bine cu localnicii, emirul, curtat de guvernul de la Atena pentru investiţii în Grecia, a promis că va ajuta comunitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel