Eminenţa gri a Kremlinului în timpul lui Elţîn, Berezovski, a murit

Boris-Berezovski
Boris-Berezovski

Fosta eminenţă gri a Kremlinului în timpul lui Boris Elţîn, miliardarul Boris Berezovski, a decedat sâmbătă la Londra la vârsta de 67 de ani, în locuinţa sa din Surrey, în sudul Angliei. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al miliardarului, Tim Bell, precizând că avocatul lui Berezovski i-a dat vestea.

"Da, a murit. Mi-a confirmat avocatul lui în această după-amiază", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al lui Boris Berezovski, scrie Mediafax.

Oligarhul rus a obţinut statutul de refugiat politic în Marea Britanie în 2003, el căzând în disgrație, după ce Vladimir Putin a preluat puterea în Rusia.

Miliardarul era inculpat în Rusia pentru că a făcut apel la o lovitură de stat și era vizat de numeroase anchete în Rusia, Moscova insistând în numeroase rânduri ca Londra să accepte extrădarea oligarhului.

În urmă cu un an,  Boris Berezovski, exilat în Marea Britanie, propunea o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru arestarea lui Vladimir Putin, preşedintele ales al Federaţiei Ruse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel