Elveția Asiei: țara cu cei mai mulți milionari pe cap de locuitor

singapore
singapore

Este cel mai mic stat din Asia de Sud-Est, dar se poate lăuda cu al treilea salariu mediu din lume și cu cei mai mulți milionari pe cap de locuitor. Cândva colonie, orașul-stat insular Singapore, este una dintre puținele țări care au reușit să se descurce extraordinar în ultimii 50 de ani, fiind supranumită Elveţia Asiei.

Potrivit BBC, puțină lume știe că Singapore are mai mulți milionari pe cap de locuitor decât orice altă țară de pe glob, fiecare a șasea gospodărie putânu-se mândri cu această performanță, relatează incont.ro.

În bunăstarea celor cinci milioane de locuitori ai țării, un rol important  îl joacă guvernul, care menține impozitele la un nivel scăzut, în timp ce bugetul este alimentat din taxele pe proprietate aplicate caselor foarte scumpe ale celor bogați.

Minuni sunt înregistrate și în domeniul producției, aceasta reprezentând mai mult de o cincime din economia națională.

Statul rămâne competitiv din punct de vedere al costurilor pe piața globală, întrucât produce numai bunuri high-end, iar jumătate dintre exporturile sale sunt reprezentate de tehnologia de ultimă generație.

Pe de altă parte, guvernul a investiti masiv în educarea și pregătirea forței de muncă, locuitorii reușind să se specializeze în domeniile în care activau.

Atrași de calitatea vieții, cei care vor să lucreze aici vin din toate colțurile lumii, două persoane din cinci din Singapore fiind străini. În plus, bancherii și alții din industria financiară se mută în valuri către statul care a ajuns să se numească Elveția Asiei.

Numărul mare de străini care continuă să se mute în Singapore acutizează cele două mari probleme ale statului: decongenstionarea traficului și partea de imobiliare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel