Elon Musk va deveni și mai bogat, odată cu creșterea companiei Tesla

Foto: Instagram Elon Musk
Foto: Instagram Elon Musk

Elon Musk ar putea deveni și mai bogat, după ce Tesla va atinge mai multe obiective financiare în cursul acestui an. 

Anul 2022 a început în defavoarea averilor unor oameni, dar nu este și cazul lui Elon Musk, scrie CNN, cu toate că și Musk a avut greutățile sale de înfruntat. Acțiunile Tesla, compania lui Elon Musk, au pierdut aproximativ 30 de miliarde de dolari în acest an până la închiderea de luni, din cauza unei scăderi de 12%.

Cu toate acestea, următoarele 12 luni ar putea fi cele mai profitabile pentru Musk vreodată. Dacă analiștii au dreptate, Tesla va raporta rezultate financiare peste așteptări în acest an, care la rândul lor îi vor aduce lui Musk miliarde de dolari din acțiuni.

Elon Musk nu are salariu la Tesla

Musk nu primește niciun salariu de bază sau bonus în bani gheață de la Tesla. În schimb, acesta primește acțiuni bazate pe faptul că Tesla atinge anumite obiective financiare și de valoare pe piață. Pachetul său salarial din 2018 a alocat 101 de milioane de dolari în acțiuni, care ar fi fot acordate lui Musk în 12 tranșe egale, deoarece compania a atins anumite valori de referință.

Sapte dintre obiectivele financiare au fost atinse până astăzi, două fiind atinse în 2019, încă două în 2020 și trei în primele nouă luni din 2021. Așa Musk a primit deja 59 de milioane din cele 101 milioane din acel pachet.

Analiștii se așteaptă ca Tesla să atingă celelalte cinci obiective financiare în acest an pentru a-i oferi lui Musk toate acțiunile pe care le-ar putea obține în cadrul pachetului din 2018. Dacă au dreptate, Musk se va califica pentru patru dintre tranșe anul acesta, un record pentru el, plus un altul la începutul lui 2023, după ce rezultatele trimestrului patru din 2022 vor fi finalizate oficial. 

Nu sunt suficienți oameni pentru colonizarea planetei Marte

Miliardarul Elon Musk are o nouă îngrijorare: Ce se întâmplă dacă scăderea natalității va afecta popularea Planetei Marte? Acesta a spus că e de părere că ar trebui să fim mult mai îngrijorați de colapsul populației decât suntem în prezent.

„Proiecțiile ONU sunt o prostie totală”, a scris el. „Înmulțiți doar nașterile de anul trecut cu speranța de viață. Dacă nu există destui oameni pentru Pământ, atunci cu siguranță nu vor fi suficienți pentru Marte”, a continuat Musk.

Până acum, nici un om nu mers pe Planeta Roșie, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Musk să susțină că ar putea duce 1 milion de oameni acolo până în 2050 pe nave spațiale capabile să transporte 1.000 de oameni simultan. Un milion poate să nu sune mult (în comparație cu miliardele de pe Pământ astăzi), dar Musk este în mod clar îngrijorat că proiectul marțian nu se va avea loc dacă natalitatea de pe Pământ va scădea. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel