Elon Musk e îngrijorat că nu vor fi suficienți oameni pentru a înființa colonii pe Marte

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Miliardarul Elon Musk este îngrijorat din cauza ratelor scăzute ale natalității și spune că acestea pot duce la scăderea șanselor de populare a Planetei Marte.

Miliardarul Elon Musk are o nouă îngrijorare: Ce se întâmplă dacă scăderea natalității va afecta popularea Planetei Marte? Acesta a spus că e de părere că ar trebui să fim mult mai îngrijorați de colapsul populației decât suntem în prezent.

„Proiecțiile ONU sunt o prostie totală”, a scris el. „Înmulțiți doar nașterile de anul trecut cu speranța de viață. Dacă nu există destui oameni pentru Pământ, atunci cu siguranță nu vor fi suficienți pentru Marte”, a continuar Musk.

Până acum, nci un om nu mers pe Planeta Roșie, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Musk să susțină că ar putea duce 1 milion de oameni acolo până în 2050 pe nave spațiale capabile să transporte 1.000 de oameni simultan. Un milion poate să nu sune mult (în comparație cu miliardele de pe Pământ astăzi), dar Musk este în mod clar îngrijorat că proiectul marțian nu se va avea loc dacă natalitatea de pe Pământ va scădea.

În anii 1950, femeile din întreaga lume aveau în medie 4,7 copii de-a lungul vieții. Cercetări recente au arătat că rata fertilității a fost aproape jumătate față de cea de 2,4 în 2017, iar aceeași echipă a proiectat că rata totală de fertilitate va fi de 1,6. Orice număr mai mic de aproximativ 2,1, ar duce la scăderea populației. Echipa a prezis că populația va atinge vârful în 2064, 9,73 de miliarde de oameni, după care va începe să scadă.

Deși reprezintă o provocare, în special în ceea ce privește modul în care avem grijă de o populație îmbătrânită, alții sunt îngrijorați de modul în care populația tot mai crescută poate fi susținută pe Pământ.

„Toate problemele noastre de mediu devin mai ușor de rezolvat cu mai puțini oameni”, a spus celebrul David Attenborough. „Va fi mai greu – și în cele din urmă imposibil – de rezolvat cu tot mai mulți oameni.”

Musk, de cealaltă parte, crede că o scădere a numărului de oameni este o amenințare la adresa existenței noastre.

„Cred că unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație este natalitatea scăzută și rata natalității în scădere rapidă”, a spus el în decembrie 202, potrivit IFL Science.

Misiunea lui Elon Musk pe Marte, prezisă în urmă cu 69 de ani? Numele său apare în cartea „Mars Project”, scrisă în 1953

Elon Musk a promis că va aduce oameni pe Marte până în 2024. Totuși, o controversă a apărut acum, după ce un utilizator a publicat o fotografie dintr-o carte veche de 69 de ani în care apare numele miliardarului. În spațiul online, internauții se întreabă dacă misiunea pe Marte a fost prezisă acum aproape 70 de ani, potrivit Greek Reporter.

„Destin, destin, destin. Nu am cum să scap de asta”, a scris Elon Musk pe Twitter pe 30 decembrie 2020.

Ulterior, Toby Li, unul dintre urmăritorii lui Musk pe Twitter a scris că i-a găsit numele într-o carte veche pe care o are acasă.

„Vorbind despre destin, știați că în cartea lui Wernher Von Braun din 1953, ‘Mars Project’, se face referire la o persoană pe nume Elon care va aduce oameni pe Marte? Destul de nebunesc.”, a scris acesta în comentariile postării miliardarului (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel