Elon Musk, anchetat de Curtea Supremă din Brazilia. Plaforma X este implicată

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află mai multe despre decizia Curții Supreme din Brazilia.

Un judecător de la Curtea Supremă din Brazilia a deschis o anchetă care îl vizează pe Elon Musk, după ce multimiliardarul a declarat că va reactiva conturile de pe platforma de socializare X, a căror blocare a fost ordonată de judecător.

Musk a postat pe platformă că restricțiile au fost ridicate deoarece ordinul judecătoresc era neconstituțional. De asemenea, el a cerut ca judecătorul Alexandre de Moraes să ”demisioneze sau să fie pus sub acuzare”.

Foto: Agerpres

În cazul în care X nu se conformează ordinului, va fi amendat cu 100.000 de reali brazilieni (19.774 de dolari; 15.670 de lire sterline) pe zi.

În decizia sa, judecătorul Moraes a scris că Musk a lansat o campanie de dezinformare împotriva Curții Supreme.

Echipa Global Government Affairs a platformei a declarat că firma nu are voie să spună ce conturi au fost afectate, dar, de atunci, Musk a postat că ”X va publica tot ceea ce a cerut Moraes și modul în care aceste cereri încalcă legea braziliană”.

Mișcări de extremă dreapta

Se crede că profilurile au fost legate de mișcări de extremă dreapta care au postat conținut legat de revoltele din 8 ianuarie anul trecut, când mii de susținători ai fostului președinte brazilian Jair Bolsonaro au luat cu asalt Congresul, Curtea Supremă și palatul prezidențial din Brazilia.

Judecătorul Moraes s-a făcut remarcat după deciziile sale de a restricționa platforme de socializare în țară.

De asemenea, el îi investighează pe Bolsonaro și pe susținătorii săi pentru rolul lor într-o presupusă tentativă de lovitură de stat.

Fostul președinte a postat o înregistrare video a unei întâlniri pe care a avut-o cu Musk în mai 2022. Cu câteva ore mai devreme, Bolsonaro a făcut, de asemenea, apel la susținătorii săi să se adune pe 21 aprilie.

Între timp, ministrul brazilian al Comunicațiilor, Paulo Pimenta, l-a criticat pe Musk, postând cu majuscule că ”rețelele de socializare nu sunt un tărâm fără lege”.

”Nu vom permite nimănui, indiferent de banii și de puterea pe care o are, să aducă un afront patriei noastre”, a adăugat el.

Bruna Santos, manager de campanii globale la organizația non-profit Digital Action, a spus că în cazul în care X decide să nu respecte ordinul, platforma ar putea fi blocată temporar.

”Musk a acționat pentru a provoca justiția braziliană. Cred că există o șansă reală ca X să fie blocată”, a spus ea, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel