Elon Musk a încălcat acordul cu autoritățile americane de primi aprobare pentru mesajele de pe Twitter

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a anunțat că Elon Musk a încălcat de două ori un acord din 2018.

Conform The Verge, SEC consideră că CEO-ul Tesla, Elon Musk, nu a respectat înțelegerile cu Comisia care presupuneau că este nevoie de un avocat pentru a publica orice tip de mesaj pe Twitter despre compania sa.

Astfel, avocații Tesla nu s-au implicat în mai 2020, când Elon Musk a anunțat că prețul acțiunilor companiei sale era „prea mare totuși”. Nici în iulie 2019 nu s-a cerut acordul unui jurist pentru un mesaj în care Musk spunea că vrea să facă 1.000 de panouri solare Tesla pe săptămână până la finalul anului respectiv.

Ce s-a întâmplat după mesajele necenzurate ale lui Musk?

SEC a trimis scrisori Tesla și în 2019, dar și în 2020, la scurt timp după fiecare dintre controversatele mesaje, dar nu a luat măsuri împotriva companiei. Musk a încurcat-o prima dată cu Comisia în august 2018, după ce a spus că „fondurile sunt securizate” pentru a ridica prețul acțiunilor Tesla la 420 dolari. În realitate, acesta nu făcuse acest lucru, ci doar vorbise preliminar cu Arabia Saudită). Agenția l-a acuzat în luna septembrie a acelui an de fraudă, iar din acordul ulterior reieșea regula pomenită mai devreme,

SEC a scris companiei în august 2019 când a venit vorba de mesajul de pe Twitter legat de panourile solare, spunând că este o încălcare flagrantă a înțelegerii dintre cele două părți. Însă, Tesla a anunțat că ce a făcut Musk a fost doar „cu totul aspirațional”. „Tesla a renunțat la cererile instanței judecătorești”, a transmis Steven Buchholz, unul dintre oficialii SEC. Acest lucru s-a întâmplat în 2020, când SEC a concluzionat că mesajul de pe Twitter al lui Musk despre acțiunile Tesla era doar opinia sa.

Miliardarul s-a purtat mereu urât cu Comisia

Elon Musk a participat la un interviu în emisiunea „60 Minutes” în 2018 și a spus că nimeni nu-i aprobă sau respinge mesajele pe Twitter, în ciuda a ceea ce s-a stabilit în acordul cu Comisia. Atitudinea sfidătoare a miliardarului a putut fi observată și în iulie 200, când a spus: „SEC, un acronim din trei litere, cuvântul de la mijloc este Elon’s”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel