Elon Musk a DONAT în scopuri caritabile acțiuni Tesla în valoare de 5,7 miliarde de dolari

Elon Musk a donat în scopuri caritabile acțiuni Tesla în valoare de 5,7 miliarde de dolari.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a donat unor organizații de caritate acțiuni Tesla în valoare de 5,7 miliarde de dolari, în 2021, potrivit documentelor trimise autorităților de reglementare din SUA, scrie Bloomberg. Actele nu indică cine a primit exact aceste 5.000.044 de acțiuni.

Donația a fost făcută ca parte a unei serii de vânzări de acțiuni Tesla. În total, Musk a vândut acțiuni în valoare de peste 16 miliarde de dolari în ultimele două luni ale anului 2021. El a convertit, de asemenea, aproximativ 22,9 milioane de opțiuni în acțiuni anul trecut.

Șeful Tesla a estimat în decembrie, la câteva săptămâni după ce a făcut donația, că va trebui să plătească taxe de peste 11 miliarde de dolari, pentru 2021. Potrivit Chronicle of Philanthropy, Musk a devenit al doilea cel mai mare filantrop în ceea ce privește donațiile în 2021. Bill și Melinda Gates s-au aflat în fruntea listei cu un total de 15 miliarde de dolari donați în scopuri caritabile.

Nu se cunoaște valoarea exactă a donațiilor către organizații caritabile făcute de Musk, dar șeful Tesla raportează uneori acest lucru pe rețelele de socializare. În martie 2021, el a scris pe Twitter că donează 20 de milioane de dolari școlilor din Texas și 10 milioane de dolari pentru reconstrucția centrului orașului. În 2018, el a scris că a vândut acțiuni Tesla în valoare de peste 100 de milioane de dolari într-o donație de caritate.

Compania lui Elon Musk, în plin SCANDAL! Neuralink a RECUNOSCUT

Compania care dezvoltă o legătură între computere și creierul uman a răspuns la afirmațiile potrivit cărora metodele sale experimentale sunt "de proastă calitate" și au "mutilat" creierul maimuțelor.

Reacționând la acuzațiile Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă, Neuralink a recunoscut că 8 maimuțe au fost eutanasiate în timpul testelor cu cipuri cerebrale.

Cu toate acestea, într-o postare pe blogul oficial, compania a ripostat: "Este important de menționat că aceste acuzații provin de la persoane care se opun oricărei utilizări a animalelor în cercetare".

În declarația Neuralink se afirmă că societatea "se angajează să lucreze cu animalele în cel mai uman și etic mod posibil" în încercarea sa de a găsi o modalitate de a îmbina inteligența biologică cu cea mecanică. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel