Eliminare taxă Radio-TV: Cartel Alfa solicită ca legea să nu fie promulgată

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea care elimină taxa radio-tv. Sindicaliștii consideră că un astfel de act normativ ar transforma presa publică în instrument "de partid şi de stat".

După ce conducerea TVR a anunțat că va cere președintelui Iohannis să nu promulge legea de eliminare a taxei Radio-Tv, a venit rândul sindicatului Cartel Alfa să ceară același lucru

"Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" vă îndeamnă la prudenţă în acceptarea cadourilor oferite de politicieni în această perioadă, inclusiv prin reduceri de taxe adoptate fără studii de impact. CNS 'Cartel ALFA' vă atrage atenţia că desfiinţarea taxei radio-tv şi alocarea de la buget a sumei necesare pentru funcţionarea şi dezvoltarea serviciilor publice de radio şi televiziune încalcă prevederile art. 31 din Constituţia României, dar este contrară şi practicilor de independenţă", se arată într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi transmisă presei printr-un comunicat. 

Reprezentanţii confederaţiei susţin că finanţarea SRR (Societatea Română de Radiodifuziune - n.r.) şi TVR (Televiziunea Română - n.r.) de la bugetul statului reprezintă pentru fiecare român cel puţin aceeaşi obligaţie financiară, dar mai puţină transparenţă şi predictibilitate. În acelaşi timp, ar fi grav afectată independenţa editorială a celor două servicii publice de presă faţă de factorul politic. 

"Pe de altă parte, este ciudat că în cazul altor instituţii - precum Banca Naţională a României sau Autoritatea de Supraveghere Financiară - unde finanţarea de la bugetul statului ar fi benefică şi ar elimina dependenţa de sistemul pe care acestea au menirea să-l supravegheze, nu se ia o asemenea măsură. Mecanismul de finanţare al acestor instituţii naţionale, susţinut prin taxele plătite de operatorii (bănci şi firme de asigurări) supuşi controlului, duce la o politică de protejare a intereselor companiilor şi mai puţin a intereselor cetăţeanului", se mai arată în comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel