ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT ÎN LACUL SIUTGHIOL. Nicușor Constantinescu, primele explicații

Patru persoane au murit, după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit în Lacul Siutghiol. Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, dă primele explicații după tragedia aviatică. 

"Elicopterul a fost achiziționat la propunerea mea de către Consiliul Județean Constanța, prin programul transfrontalier România-Bulgaria. Face parte dintr-un program care se referă la salvarea vieților românești din Constanța și Dobrici. Eu am zburat cu acest elicopter, guvernatorul de la Dobrici a zburat cu acest elicopter. Acest elicopter are ca destinație, conform contractului de finanțare, are obligația de a salva viețile românești de pe teritoriul României și Bulgariei. El nu poate fi schimbat, pentru că se numește deturnare de fonduri. Destinatia lui nu este doar de a transporta vieți omenești, ci și de a survola teritoriul. A fost schimbată de domnul Arafat, care l-a preluat și a schimbat destinația contractului. Acest elicopter a avut flotoare, care înseamnă că poate sta la suprafața apei. Eu le-am cumpărat. Are troliu ca să poate să te scoată din apă, are două motoare. Nu știu unde este vina domnului Arafat, nu știu. Anul trecut în 2013, când s-a dat în operare acest elicopter SMURD s-a făcut o licitație publică pentru operare, ce a avut un caiet de sarcini aprobat, care înseamnă număr minim de ore de zbor, număr de experiență lunară per pilot. Eu nu știu dacă sunt respectate aceste norme. Eu știu că nu a fost activată căpetenia portului Constanța, deși exista o barcă Jupiter la 500 de metri", a spus Nicușor Constantinescu. 

Raed Arafat: De ce a fost medicul SMURD scos cu o barcă de pescari

El a precizat că a refuzat să dea elicopterul către MAI fără să-și asume cineva destinația elicopterului. "I-am spus, domnule Arafat, dacă vrei semnează dumneata pe contract, semnează, răspunde în fața lumii și eu ți-l dau. Că nu sunt nebun să plătesc eu din banii CJ medici, mentenanță. Nu am fost de acord cu această cerere abuzivă. Întrebați-l pe domnul Arafat unde sunt flotoarele", a mai spus Nicușor Constantinescu. "Dom'ne, vă dați seama că, dacă avea flotoare, echipajul venea pe apă direct la cafenea? Astăzi beam cafeaua cu echipajul SMURD. Cine a tăiat flotoarele să răspundă", a mai spus Nicușor Constantinescu. 

Raed Arafat nu a vrut să comenteze aceste acuzații și a spus că așteaptă o reacție oficială a Ministerului de Interne privind maniera în care s-a produs accidentul. 

"Astăzi nu era nimeni mort, dacă avea flotoare, nu murea nimeni. Cât a fost la Consiliul Județean nu a murit nimeni. Este răspunderea SMURD în fața legii și în fața lui Dumnezeu. E o minciună că aceste flotoare ar fi îngreunat elicopterul. Ele sunt fixe, nu se scot și se pun când vrem. Cineva l-a tăiat", a mai spus Nicușor Constantinescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel