Raed Arafat: De ce a fost medicul SMURD scos cu o barcă de pescari

Medicul si asistenta SMURD
Medicul si asistenta SMURD

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, marți, că nu vede greșeli majore în intervenția de salvare a echipajului SMURD ce s-a prăbușit în Lacul Siutghiol. 

"A fost o ambarcaţiune a Ministerului Transporturilor care nu a fost alertată. Ea este funcţională numai pe perioada sezonului estival, atunci este resursă de intervenţie. După sezonul estival, maximum 1 octombrie, această ambarcaţiune intră în conservare. Vreau să se înţeleagă că nu a fost o neglijenţă că nu a fost alertată, pentru că ea nu mai figurează ca resursă de intervenţie", a precizat secretarul de stat, la Antena 3. 

De ce a fost scos medicul SMURD cu o barcă de pescari

Raed Arafat a adăugat că "s-a pus problema că de ce prima victimă, respectiv colega noastră medic, a fost scoasă din lac cu o barcă de pescari. Vreau să se observe şi am verificat acest lucru foarte concret cu colegii de la ISU că în barca cu care a fost adusă colega noastră a fost un pompier paramedic care făcea resuscitare, ceea ce înseamnă că la faţa locului erau pescari şi pompieri". 

ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT ÎN LACUL SIUTGHIOL. Cine sunt cei patru membri ai echipajului

"Primele două victime au fost scoase din lac de pompieri, următoarele două victime au fost scoase de scafandri de la Ministerul Apărării, care au lucrat în cursul nopţii în condiţii extrem de grele", a mai precizat secretarul de stat. 

Toate cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD care s-a prăbuşit, luni după-amiază, în lacul Siutghiol şi-au pierdut viaţa. Ultima persoană a fost recuperată de scafandri la aproximativ 12 ore de la prăbuşirea elicopterului. Era asistenta medicală și tocmai îi spusese logodnicului său că era însărcinată, înainte să urce în avion.  Elicopterul SMURD s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol luni după-amiază, în jurul orei 16.10, după ce transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul "Mihail Kogălniceanu", unde alimentase cu combustibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel