Elevii, REVOLTAȚI după anunțul lui Orban privind tabletele. Rareș Voicu: Vom avea elevi care NU vor avea acces la educație

Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, avertizează că mulți elevi nu vor avea acces la educație din cauza faptului că Guvernul a anunțat că poate achiziționa doar maxim 80.000 de tablete.

Rareș Voicu a fost întrebat de către jurnaliștii Realitatea Plus dacă tabletele oferite de Guvern vor fi suficiente pentru elevii din toată țara. Răspunsul său a fost unul ferm: "NU". Mai mult, el susține că nici acel număr de 250.000 de tablete promis inițial de către Guvern nu ar fi suficient.

"Cu siguranță nu. Și de fapt, ceea ce am aflat este că necesarul de tablete nu este 250.000, așa cum au spus, ci este 900.000 conform unui studiu realizat de Institutul Român de Evaluare și Strategie. Adică în ciuda faptului că multe școli vor începe noul an școlar în format fizic sau hibrid, tot vom avea elevi care vor începe școala în format exclusiv online și  nu putem ignora acest lucru. Acel calendar privind decontarea către consiliile locale începe tocmai în luna decembrie. Ca să poți deconta ceva, trebuie mai întâi să ai bani să cumperi acel ceva, adică dispozitive și materiale de protecție. Consiliile locale nu au acești bani. E posibil să avem din nou acel scenariu din luna martie și vom avea elevi care nu vor avea parte de educație pentru că nu au acces la internet. Adică trebuie să înțelegem că din această categorie a elevilor care au nevoie de acces la internet și acces la educație se numără atât elevii care vor face școală exclusiv de acasă, cât și elevi care vor face parte din scenariul hibrid, două săptămâni acasă, două la școală.", a declarat Rareș Voicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel