Elevi lăsați să doarmă în frig la Alba Iulia. Andronescu: Lucrurile nu vor rămâne așa

Ecaterina Andronescu, reacție
Ecaterina Andronescu, reacție

Mai mulți elevi care au venit însoțiți de un profesor la festivitatea organizată la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României au înnoptat într-o catedrală, aceștia neavând cazare asigurată. Unul dintre copii a ajuns la spital din cauza frigului. Ministrul Educației Ecaterina Andronescu tună și fulgeră după situația alarmantă.

Potrivit reglementărilor în vigoare, profesorul trebuia să se asigure de toate condițiile pentru acești copii în timpul transportului de acasă până la Alba Iulia și înapoi. Mi se pare că este o lipsă de responsabilitate gravă. Inspectoratul va face o anchetă și nu vor rămâne lucrurile așa. 

Nu înțeleg cum au acceptat părinții să plece acești copii în asemenea condiții în exercursie. Aștept ancheta Inspectoratului și o să luăm măsura care se impune. Sper ca cei care văd acest caz și le-ar mai trece prin minte să facă asemenea lucru, să înceteze cu asemenea situații., a declarat ministrul Educației, în emisiunea News Magazine, la Antena 3. 

Profesorul de religie și istorie a afirmat că nu a rezervat cazare deoarece aveau două posibilităţi de a pleca spre casă: în aceeaşi zi, cu un tren ce trebuia schimbat la Simeria sau cu unul direct, duminică dimineaţă, situaţie în care ar fi mers să înnopteze cu copiii la un seminar din Alba Iulia, cum stabilise anterior cu un responsabil din cadrul aşezământului. Ion Bodea a mai spus că, atunci când a sunat la salvare, se aflau cu toţii în catedrală, la un concert, la finalul căruia urmau să meargă la gară, dacă nu erau obosiţi elevii, ori spre seminar, pentru a dormi şi a pleca dimineaţa spre casă. Până la urmă, au înnoptat la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan". 

Vezi și: Paradă Alba Iulia. Copii fără cazare: A ajuns la spital




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel