Elevi, fără manuale școlare. Liviu Pop: ''Sper că nu este adevărat chiar dacă baronii sunt conectați din nou''

Denisa Zamfir / 12 iun 2019 / 15:52 Salveaza PDF Comentarii
Manuale școlare
Descriere foto: Manuale școlare

După ce în presă au apărut informații potrivit cărora elevii ar începe școala, în toamnă, fără manuale, pentru că licitația pentru manualele de clasa a VII-a are ca termen pentru evaluarea calitativă data de 22 septembrie, fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a reacționat imediat.

''Sper că această știre nu este adevărată, chiar dacă baronii manualelor sunt "conectați" din nou la resursele educaționale.

Dacă anul trecut, Editura Didactică si Pedagogică a reușit să facă 119 titluri, astăzi avem doar 53 de titluri ofertate de cele 21 de edituri.

Sunt convins că la trunchiul comun vor apărea contestații pentru că interesul este unul major din partea unor baroni ai manualelor, interesul fiind ca ei să câștige banii, nu să lucreze calitativ pentru elevii din învățământ.

Ar fi păcat ca această știre să fie adevărată, asta ar însemna din nou sacrificarea generației de copii, care acum șase ani de zile a început cu stângul clasa pregătitoare, și cu excepția anului trecut, niciodată nu au avut manuale la timp.

Deși baronii manualelor au revenit în Ministerul Educației Naționale, văd un interes scăzut al presei față de acest subiect. Dacă anul trecut nu exista zi fără un atac la adresa Ministerului Educației Naționale și la adresa EDP, anul acesta toată lumea pare a fi pe "silențios" cu privire la acest subiect, în timp ce baronii manualelor continuă să-și bată joc de educația elevilor'', a scris Liviu Pop pe pagina sa de Facebook.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25