Urmărește emisiunea live


Elev bătut de profesorul de religie. Decizia Inspectoratului școlar

Inspectoratul Şcolar a dispus începerea unei anchete după ce un elev a fost bătut de profesorul de religie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani a dispus efectuarea unei anchete administrative la şcoala din localitatea Baranca, după ce un elev a fost agresat de profesorul de religie, a declarat, duminică, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general al ISJ, Gabriel Hârtie. Potrivit acestuia, incidentul, în urma căruia elevul de 11 ani a ajuns la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, va fi anchetat de Comisia de disciplină de la nivelul unităţii de învăţământ, sub monitorizarea ISJ.

'Şcoala, ca şi angajator, va face o cercetare disciplinară şi tot ea va stabili eventualele măsuri sau sancţiuni ce se impun a fi luate. ISJ va monitoriza derularea anchetei şi, eventual, va interveni, dacă măsurile propuse de Consiliul de administraţie al şcolii nu respectă legislaţia în vigoare sau realitatea faptelor. Dacă faptele se confirmă, indiferent de intensitatea agresiunii fizice, domnul profesor nu are nicio scuză', a afirmat Hârtie.

Cazul copilului de la Baranca este anchetat şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), care a întocmit un dosar penal pe numele profesorului, care este şi preot. 'Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul', a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ, Nicoleta Federciuc.

Agresiunea de la Şcoala Baranca a avut loc vineri, în timpul orei de religie. Mama copilului susţine că fiul său a fost tras puternic de ureche şi lovit cu capul de peretele clasei.

Citește și:

Incidentul despre care presa a tăcut. Dragoș Hârjoabă: Această tragedie nu trebuia să se petreacă

Bătaie în avion din cauza unei pasagere desculțe. Aterizare de urgență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel