Elena Udrea, mesaj pentru TVR: Ar trebui să urmeze modelul televiziunilor private

Cu ocazia Zilei Internaționale a Televiziunii, Elena Udrea a postat un mesaj pe Facebook în care îndeamnă TVR să urmeze modelul televiziunilor private. Candidata independentă pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, afirmă că TVR are cea mai bună logistică la nivel național și cea mai mare bază materială, dar este nevoie să le exploateze mai mult.

21 noiembrie este Ziua Internaţională a Televiziunii. Profit de ocazie pentru a le ura tuturor celor din presă care lucrează în audio-vizual să realizeze emisiuni cât mai reuşite.

E un moment bun de a vorbi şi despre viziunea mea legată de televiziunea publică. Am avut ocazia de a discuta despre situaţia în care se află TVR cu simpli angajaţi.Toţi, fără excepţie, critica politizarea excesivă: atât din perspectică editorială, cât şi din perspectiva cumetriilor care au umflat artificial schema de personal şi care a dus la situaţia financiară gravă în care se află instituţia.

Personal, cred că taxa radio-tv trebuie eliminată, TVR trebuie să urmeze modelul televiziunilor private – să se orienteze mai mult către piaţa liberă şi să se finanţeze din publicitate. În continuare, are cea mai mare bază materială, cea mai bună logistică la nivel naţional şi foarte mulţi profesionişti, care, am aflat cu stupoare, în timpul liber, colaborează foarte bine cu celelalte televiziuni pentru a-şi rotunji veniturile. Dacă aceste resurse ar fi exploatate, TVR ar putea să se finanţeze de pe piaţa liberă.

Viabilizarea economică a TVR tine de management. Sigur că un management performant nu se poate realiza atât timp cât, în fruntea sa, se află tot felul de politruci. De aceea, soluţia pe care o văd eu managementul privat, facut de experţi chiar internaţionali (de la BBC sau de la CNN de exemplu).

Oricum, aşa cum arăta recent şi Cătălin Tolontan, şeful Radioului din România face cheltuieli mai mari decât directoarea de la BBC., a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel