Elena Udrea, în ringul scandalului legat de "Gala Bute"

Elena Udrea este pe punctul de a intra în atenția DNA.  Potrivit  Gazetei Sporturilor, fostul ministru al Dezvoltării Regionale din Guvernul Boc ar fi făcut plățile din spatele Galei Bute.

Gazeta Sporturilor citează afirmaţia unei surse judiciare care declara că Elena Udrea va intra în atenția celor care investighează dosarul.

"Chiar dacă Elena Udrea a semnat doar felicitările de Crăciun și de Paște ca ministru, ea este unul dintre profitorii corupţiei și ilegalităţilor din spatele galei de box!", afirmă gsp.ro.

Gazeta Sporturilor  explică mecanismul prin care clientela de partid a intervenit şi a făcut plăţi în cazul Galei Bute. Mai exact este vorba de o parte din cele 10 milioane de lei pe care Rudel Obreja i-a primit pentru organizarea Galei.

DNA a anunţat, în Ordonanţa din decembrie, că "va identifica și-i va trage la răspundere penală pe autorii, instigatorii sau, după caz, complicii acestor fapte din Gala Bute". Se referă și la episodul în care s-a încercat înșelarea Comisiei Europene prin prezentarea unui decont fals.

Citește și: Ivan: Aștept ca Udrea să treacă pe la DNA

Circa 8 milioane au venit din conturile Ministerul Dezvoltării, condus la vremea respectivă de Elena Udrea. Alte două milioane au fost plătite de firma TERMOGAZ  Company Haţeg patronată de  frații Gărdean, tocmai firma care a câştigat contracte de aproape o sută de milioane de euro  pentru construcția de părtii de schii, telegondole, drumuri şi bazine de nataţie.

Jurnaliştii scriu că firma i-a făcut plata în contul lui Rudel Obreja pentru a onora promisiunea Elenei Udrea  către acesta referitoare la suma pe care trebuia să o primească pentru organizarea Galei. Potrivit Gazetei Sporturilor, această descoperire este unul dintre elementele care indică foarte clar faptul că după redeschiderea dosarului, procurorii DNA nu o vor mai ocoli pe fostul ministru al dezvoltării regionale, Elena Udrea.

Citește și: Gala Bute: Tolontan dezvăluie detalii incredibile despre circuitul banilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel