Elena Cristian: "Să-l copiem de la alții dacă nu suntem în stare! Asta înseamnă DEZASTRU"

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, jurnalist DCBusiness, face un apel catre guvernanți pentru realizarea unui plan de relansare economică a României. Jurnalista spune că scenariul luat în calcul de Guvern, mai exact șase luni de diminuare cu 80% a încasărilor va duce la un dezastru pentru țara noastră. 

Elena Cristian spune că dacă guvernanții nu se mișcă rapid pentru realizarea planului de relansare economică ne vor aștepta vremuri mult mai grele decât criza din 2008. 

"Din păcate, nu există nici un plan de relansare economică. Asta este marea nenorocire din această perioadă. Cu sau fără stare de urgență, cei care au pârghiile necesare o pot prelungi încă trei luni de acum încolo, dar dacă nu se respectă tot ceea ce scrie acolo, dacă lucrurile rămân doar pe hârtie, nu rezolvăm nimic. Toate celelalte țări și-au făcut planuri de relansare a economiei, iar România nu are un astfel de plan, ceea ce ne va costa foarte mult. Criza din 2008-2009 o să ni se pară parfum, ceva peste care am trecut mult mai ușor decât ceea ce va urma. Nu există nici un plan pentru a ajuta agricultorii, nu există nici un plan de repornire a economiei. Eu mă așteptam ca până în acest moment tot ceea ce ține de economie să fie deja pe hârtie. Faptul ca se fac calcule pentru șomaj tehnic la bugetari, că se dă un șomaj pe care Guvernul, să fim serioși, nu-l dă din resursele bugetare, se iau măsuri de genul 'amânarea ratelor', care nu e de fapt amânarea ratelor ci de fapt pus așa pe hârtie, praf în ochii celor care au credite, asta nu înseamnă nimic. Dacă nu suntem în stare să facem un plan de repornire a economiei, hai să-l copiem de la alții și hai să-l adaptăm la realitatea din România. Știu că Guvernul merge pe un scenariu de șase luni în care încasările României vor fi diminuate cu 80%. Păi șase luni cu doar 20% încasări, asta înseamnă dezastru, înseamnă că România nu-și va reveni șase ani de acum încolo. Prelungirea stării de urgență nu ne ajută cu nimic dacă nu avem acest plan și ne așteaptă un dezastru. Nu sunt apocaliptică deloc când spun asta," a spus Elena Cristian la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel