Elena Cristian, după cozile de la benzinării: Dacă cineva poate să facă acest calcul, eu o să cer scuze și mă dau bătută!

Sursă foto: Facebook Elena Cristian
Sursă foto: Facebook Elena Cristian

Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a spus cine câștigă după ce a explodat prețul la carburanți.

'A ieșit ministrul Energiei aseară și a spus să stăm liniștiți că avem stocuri, dar românii s-au ridicat din pat, au văzut ce este pe rețelele de socializare și la televizor, și au fugit la cozi la benzinării. Este lipsa de încredere a românilor în autorități. Cum au început să iasă oficialii, unul câte unul, cozile s-au lungit, oră de oră. Sigur că au fost și excese ale unor organe de ordine. La Brașov, la o stație de benzină, a venit poliția și i-a împrăștiat pe șoferi, nu a mai alimentat nimeni, deși unii puteau demonstra că nu mai aveau 1 litru de benzină în rezervor, tot nu i-au lăsat să alimenteze. A fost o stare generală de panică, dar pe fondul neîncrederii în autorități.', a punctat Elena Cristian.

Citește și Atenție la fake news-ul cu pungile pline cu benzină din portbagaj. Originea imaginii care i-a păcălit pe români / FOTO în articol

'Nu doar statul câștigă din această chestiune, dar și benzinarii pentru că au fost niște rulări de bani imense, încasări record. Țin să precizez următorul lucru. Două-trei benzinării au afișat prețul de 10-11 lei și, brusc, toată lumea a ieșit și a spus: Stați liniștiți nu e atât! E 8 sau 9 lei. Fix acum o lună, benzina și motorina standard erau 5,57 lei, iar cea extra era 6,12 lei. Or, acum s-au scumpit cu 50-70%, iar noi suntem mulțumiți că nu e 10 lei! A fost o creștere foarte mare! Dacă găsim pe cineva în țara asta care poate să îmi facă acum un calcul pe loc, legătura directă între prețul petrolului la zi și prețul benzinei la zi, eu o să îmi cer scuze și mă dau bătută! Nu este o legătură! Formula de calcul pentru benzină este o formulă complexă, care ține cont de cotațiile petrolului, pe o perioadă mai lungă de timp și nu are legătură cu prețul de astăzi. Argumentez cele spuse prin faptul că atunci când scade barilul de petrol, cum s-a întâmplat ieri, nu scade și prețul la pompă. Ultima dată a crescut.', a declarat Elena Cristian, într-o intervenție la România TV.

CITEȘTE ȘI Elena Cristian, după cozile de la benzinării: Mai că îmi vine să cred asta cu fake news. Dar întoarsă puţin...

CITEȘTE ȘI Ce spune Chirieac după cozile de la benzinării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel