Elena Cristian, după cozile de la benzinării: Mai că îmi vine să cred asta cu fake news. Dar întoarsă puţin...

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a reacţionat pe tema cozilor la benzinării. Aceasta spune că e tentată să creadă varianta ştirilor false, dar "întoarsă puţin". 

"La toate benzinăriile pe lângă care am trecut în drum spre casă erau cozi. Destul de lungi. Oamenii spun că se tem de creşterea galopantă a prețurilor, aducând drept argument ultimele zile. De cealaltă parte, benzinarii aruncă, pe surse, povestea cu fake news… deși evoluția prețurilor se vede cu ochiul liber.

O declarație oficială din partea companiilor de profil referitoare la prețuri și stocuri întârzie să apară. Şi de ce să apară când vânzările merg strună, iar încasările doboară record după record…

Mai că-mi vine să cred asta cu fake news, dar întoarsă puțin", a scris Elena Cristian pe Facebook. 

Ce spune Virgil Popescu, ministrul Energiei 

Ministrul Energiei a oferit asigurări în privința creșterilor de prețuri la carburant. Acesta a afirmat că grupul OMV ar avea probleme de aprovizionare, de unde și creșterea de prețuri de la pompă. La această problemă, s-a adăugat panica provocată de o benzinărie din Beiuș, Bihor, care a afișat un preț al benzinei de 11 lei, de unde și așa zisa veste a scumpirilor. 

”Este complet fals. Am discutat cu cei doi mari producători din România, cu OMV Petrol și Rompetrol. Nu se pune problema de așa ceva. Întâmplător observ că un lanț de benzinării, și trebuie să spun (numele - n.r.) a scumpit în această seară prețul la benzină și motorină, l-a dus peste nouă lei. Întâmplător, acest lanț de benzinării din țara vecină are probleme cu aprovizionarea datorită plafonării prețului la benzină și motorină în Ungaria. La cei doi mari producători care sunt în România nici nu se pune problema de scumpire la un asemenea nivel al benzinei și motorinei”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o intervenție la Antena 3. 

Ministrul a pus accent și pe situația de la graniță, numind informațiile false care circulă în mediul online un ”război hibrid”. 

”Faptul că o informație a unui preț pus de o benzinărie din Beiuș a ajuns la nivel național, sub forma că de la noapte prețurile vor fi de 10-11 lei și nu vom mai avea benzină și motorină mi se pare că face parte dintr-un joc, dintr-un război hibrid, în condițiile în care avem la graniță un conflict militar", a mai spus ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel