Atenție la fake news-ul cu pungile pline cu benzină din portbagaj. Originea imaginii care i-a păcălit pe români / FOTO în articol

cozi la benzinărie
cozi la benzinărie

O imagine cu mai multe pungi pline cu benzină, aflate în portbagajul unei mașini, a fost distribuită masiv, în mediul online, în ultimele ore.

Seara trecută s-au format cozi interminabile la majoritatea benzinăriilor din țară, după ce o companie a mărit prețul la combustibil, la unele stații, până la 11 lei pe litru. Imaginea respectivă a stârnit panică printre români, iar aceștia au luat cu asalt benzinăriile pentru a face plinul la autoturisme. Deși au existat cazuri de români care au mers cu bidoane, canistre ori alte recipiente de mare capacitate pentru a le umple cu combustibil, în mediul online a început să circule și o imagine cu pungi pline cu combustibil în portbagajul unei mașini.

Totuși, imaginea respectivă este un fake news și acest lucru este demonstrat de un articol publicat de NBC-2 anul trecut.

Aceeași imagine a circulat și în Statele Unite ale Americii, anul trecut, când Conducta Colonial, care este responsabilă pentru 45% din aprovizionarea cu combustibil a coastei de est, a fost atacată cibernetic de un grup criminal rus numit DarkSide, potrivit Biroului Federal de Investigații. Atunci, unii americani s-au panicat și au mers să facă plinul, stimulați fiind și de această imagine care a fost distribuită masiv în mediul online.

Fotografia a fost repostată de peste 13.000 de ori și a fost apreciată de peste 140.000 de ori anul trecut, dar cea mai veche postare a imaginii este de fapt din 2019, într-o publicație mexicană numită Quintana Roo Hoy.

Potrivit unui articol, doi bărbați au fost arestați în statul Puebla după ce au fost găsiți cu mii de litri de combustibil furat în 67 de pungi de plastic depozitate în portbagaj. Articolul a fost publicat pe 28 martie 2019.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Preț benzină - motorină, 10 martie 2022. OMV Petrom a crescut prețul cu 46 de bani la benzina standard în doar 24 de ore

Mircea Badea, după cozile de la benzinărie: M-am întrebat cum de nu sunt multimiliardar în România. Probabil pentru că sunt foarte prost

Mircea Badea a vorbit despre cozile interminabile de miercuri de la benzinării.

„În România nu ai cum să fii sărac decât dacă ești extraordinar de prost. Asta mă vizează fix pe mine, nu trebuie să vă simțiți vizați, poate că nu este nici cazul. Este absolut fabulos ce s-a întâmplat astăzi la benzinării. Nu ai cum. Când am văzut cozile de la benzinărie mi-am amintit de hârtia igienică din pandemie. Nu înțeleg care e demersul logic. Măcar când luai hârtie igienică aveai pentru trei luni, dar benzină pentru cât timp iei?! După ce am văzut imaginile cu cozile de la benzinărie, m-am întrebat cum de nu sunt multimiliardar în țara asta? Probabil pentru că sunt foarte prost. Mă vizează doar pe mine această concluzie”, a spus Mircea Badea (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel