El l-a dat afară, el l-a angajat din nou: Fostul şef al Poliţiei Române Petre Tobă, demis în 2010, numit de Boc secretar general adjunct MAI

toba
toba

Fostul şef al Poliţiei Române Petre Tobă, demis de către premierul Emil Boc în urma scandalului izbucnit după asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost numit printr-o altă decizie a şefului Guvernului în postul de secretar general adjunct în Ministerul de Interne.

În decizia semnată, miercuri, de către premierul Boc pentru numirea lui Petre Tobă, chestor principal de poliţie, ca secretar general adjunct în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) se arată că decizia a fost luată la propunerea formulată din partea ministerului. În noiembrie 2010, premierul a semnat, la solicitarea ministrului de Interne, Traian Igaş, deciziile de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, şi a secretarului de stat Dan Valentin Fătuloiu, şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, în urma verificărilor declanşate în scandalul de la Piatra Neamţ.

Scandalul de la Neamţ a izbucnit după ce, în 14 noiembrie, Gheorghiţă Mararu, lider al lumii interlope nemţene, a fost asasinat într-o cafenea din Piatra Neamţ de Cristian Chilat. Imediat după incident, presa a relevat legătura dintre victimă, familia acesteia şi şeful IPJ Neamţ, Aurelian Vasea Şoric. În 16 noiembrie, comisarul şef Aurelian Şoric, declara, într-o conferinţă de presă, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu, susţinând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia lui. "Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camără? Sunt procurori care dau bani", a spus Şoric, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Presa locală a relatat că şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumpărat terenul de casă. Totodată, presa locală a scris că soţia lui Şoric, care este notar, ar fi parafat, în beneficiul unor presupuşi membri ai lumii interlope. Aurelian Şoric a negat orice legătură cu gruparea Mararu, spunând că informaţiile în acest sens sunt răutăcioase.

Pe fondul scandalului de la Neamţ, secretarul de stat Dan Fătuloiu i-a dat ultimatum ministrului Traian Igaş, cerându-i, în 16 noiembrie, să-l demită pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă. Ulterior, Dan Fătuloiu a lansat o serie de acuzaţii la adresa unor colegi, ţinta atacurilor sale fiind, însă, Petre Tobă. În acest context, ministrul de Interne a anunţat înlocuirea din funcţie a celor doi chestori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel