Șeful Pentagonului anunță măsuri de forță în Estul Europei

Secretarul pentru Apărare al SUA, Chuck Hagel, spune că Statele Unite ale Americii iau în considerare să staționeze permanent o nouă brigadă militară americană în Estul Europei, pentru a consolida securitatea din regiune.

Într-un interviu acordat din Honolulu pentru Bloomberg, Hagel a spus că i-a cerut Comandantului Suprem al Forțelor Aliate în Europa, Philip Breedlove, să analizeze "un număr de noi posibilități, noi măsuri și noi opțiuni pe care noi și NATO trebuie să le luăm în considerare", potrivit agenției Novinite.

Întrebat dacă noile opțiuni includ staționarea permanentă a unui al treilea corp de 5.000 de soldați în Europa, Hagel a răspuns: "Asta face parte din măsurile care pot fi luate în considerare".

Generalul Breedlove a declarat recent că miniștrii de Externe ai statelor membre NATO l-au rugat să întocmească, până la 15 aprilie, un pachet de măsuri care să includă întărirea forțelor terestre, aeriene și maritime.

SUA nu au primit confirmări că Rusia se ține de cuvânt și își retrage forțele masate la granița cu Ucraina.

"Aceste trupe se mișcă, știm asta, dar nu avem indicii despre o mutare masivă a trupelor dislocate de-a lungul graniței, de retragere".

Ca parte a strategiei privind apărarea adoptată de președintele Obama în 2012, Pentagonul a retras două din cele patru brigăzi staționate în Europa, inclusiv 10.000 de soldați și echipamentul aferent, prezumând că în Europa va fi pace, iar Rusia se va comporta ca un partener, nu ca un agresor.

Ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a cerut săptămâna aceasta dislocarea a 10.000 de soldați NATO la granița sa cu Ucraina. Diplomația olandeză s-a opus public cererii polonezilor, catalogând-o drept nefondată.

În acest timp, un alt distrugător american, USS Donald Cook, este așteptat să ajungă în Marea Neagră, la două săptămâni de la exercițiile militare desfășurate de nava USS Truxtun împreună cu forțele maritime române și bulgare.

Pentagonul a anunțat că trimite și 175 de pușcași marini în România, care se vor adăuga celor 300 deja staționați în Constanța. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel