Urmărește emisiunea live


General NATO: În 3-5 zile, Rusia poate reuși o incursiune militară în Ucraina

Rusia a masat la granița cu Ucraina un număr suficient de trupe dacă decide să efectueze o ”incursiune” militară în țara vecină și și-ar putea atinge obiectivele în 3-5 zile, spune Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa, Philip Mark Breedlove, citate de Reuters.

Generalul american numește situația una ”foarte îngrijorătoare” și spune că NATO a observat peste noapte mișcări ale trupelor ruse la granița Ucrainei, care, din primele indicii, nu s-au întos la barăci.

”Aceasta este o forță foarte mare, foarte capabilă și foarte pregătită”, a spus Breedlove într-un interviu acordat Reuters și Wall Street Journal.

”Au la dispoziție întreaga suită necesară unei incursiuni cu succes în Ucraina, dacă o astfel de decizie va fi luată”, a punctat el. ”Credem că este gata de acțiune și credem că și-ar putea îndeplini obiectivele în 3-5 zile dacă se va da acest ordin”.

Generalul a mai spus că Rusia ar putea avea o serie de potențiale obiective, inclusiv o incursiune în sudul Ucrainei pentru a crea un coridor terestru cu Crimeea, trecând dincolo de Crimeea spre portul ucrainean de la Marea Neagră, Odessa, sau chiar să conecteze Transnistria, regiunea separatistă rusofonă a Republicii Moldova.

”Trebuie să ne gândim la cum este pregătită alianța noastră pentru o paradigmă diferită, un nou set de reguli... ”, a ma spus comandantul NATO.

El a adăugat că miniștrii de Externe ai statelor membre NATO l-au rugat să întocmească, până la 15 aprilie, un pachet de măsuri care să includă întărirea forțelor terestre, aeriene și maritime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel