Șeful CIA: Marea greșeală a administrației Obama

Administrația președintelui american Barack Obama a supraestimat urmările Primăverii arabe, așteptându-se ca democrația să prindă rădăcini în această regiune, a declarat directorul CIA, John Brennan.

Chiar dacă oamenii din Orientul Mijlociu vor libertate individuală, "conceptul de democrație este ceva ce încă nu s-a înrădăcinat realmente în bună parte din oamenii, culturile și țările de aici", a apreciat liderul Agenției centrale de informații a SUA într-un interviu difuzat marți seara de CNN.

Brennan, care a petrecut mulți ani în Orientul Mijlociu, a manifestat totodată rezerve față de perspectiva ca în zonă să prindă contur democrații de tip occidental.

"Cred că la Washington, inclusiv pe alocuri în administrație, au existat niște așteptări extrem de nerealiste ca 'Primăvara arabă' să alunge regimurile autoritare și să conducă la înflorirea democrației, pentru că așa vor oamenii", a spus șeful CIA.

El a mai subliniat că invazia din Irak din 2003 a fost "motivul alunecării în violență și vărsare de sânge în acea parte a lumii" și a apreciat că "istoria ar fi fost diferită" dacă SUA ar fi menținut o parte din forțe în Irak în loc să le retragă complet, în 2011, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel