Șeful ANAF, Gelu Diaconu, atac la Ludovic Orban

Gelu Diaconu, șeful ANAF, a trecut la atac prin comunicate de presă  la adresa celor care au criticar instituția pe care o conduce. În vizorul șefului ANAF au intrat fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, dar și președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru.

Seful ANAF, Gelu Diaconu, il critica dur pe Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, apreciind ca acesta se situeaza "in afara realitatii" atunci cand spune ca imbunatatirea colectarii TVA nu se datoreaza combaterii evaziunii fiscale, ci cresterii consumului.

De asemenea, Diaconu  se arata deranjat si de declaratiile unor politicieni. Șeful ANAF se declara bucuros ca Ludovic Orban s-a trezit "din letargie" si ii recomanda ironic sa isi concentreze atentia spre domeniul transporturilor.

"Observ ca, in corul celor care critica si analizeaza activitatea ANAF, pornind de la principiul ca orice initiativa sau rezultat al institutiei sunt din start gresite, se alatura zilnic cate cineva. Daca pana acum, corul era format preponderent din persoane de la care poti avea cu greu pretentia ca inteleg ce inseamna administrarea fiscala, fiind manati de simple interese politicianiste, ieri am vazut ca domnul Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, sugereaza opiniei publice ca rezultatele bune ale colectarii pe primul trimestru sunt conjuncturale si ca nu ar reflecta o imbunatatire reala.

Citește și: Transalpina. Ludovic Orban, reacție după ce ar fi fost denunțat la DNA de Nelu Iordache

Ma asteptam ca domnul Dumitru sa aiba o mai buna intelegere atat a fenomenului economic, cat si a mecanismelor de administrare fiscala, mai ales ca ANAF i-a pus la dispozitie, in toate cazurile, datele solicitate", sustine seful ANAF, intr-un comunicat de presa.

"Orban s-a trezit din letargie"

Referitor la declarațiile lui Ludovic Orban, care sunt , "deranjati de eficienta ANAF", Diaconu spune ca se bucua ca Ludovic Orban "s-a trezit din letargie si se implica activ in spatiul public, inclusiv in domeniul fiscalitatii".

"Cât despre declarațiile unor politicieni, deranjați de eficiența ANAF, mă bucur că domnul Ludovic Orban s-a trezit din letargie și se implică activ în spațiul public, inclusiv în domeniul fiscalității. I-aș sugera să-și concentreze însă eforturile pe reforma transporturilor, unde toți specialiștii îi 'recunosc' competența, cum ar fi evoluția proiectelor Transalpina și a aeroportului internațional de la Adunații Copăceni", afirmă Gelu Diaconu.

Preşedintele ANAF face trimitere subtilă la o informaţie apărută recent în presă, potrivit căreia fostul ministru al Transporturilor  ar fi fost denunţat la DNA de  Nelu Iordache, în problema proiectului Transalpina.

"Subliniez inca o data faptul ca nu intentionez sa las institutia pe care o conduc, si nici munca mea, sa fie folosite in razboaiele purtate de diversi politicieni sau grupuri de interese", conchide Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel