Șef de instituție publică, reținut de DNA după un flagrant

DNA l-a reținut pe Radu Viorel Gheorghe, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, în urma unui flagrant organizat marți.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 1 septembrie 2015, a inculpatului RADU VIOREL GHEORGHE, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită”, anunță DNA printr-un comunicat transmis miercuri dimineață.

Vezi și: Oficial: DNA explică de ce i-a reținut pe foștii șef DIICOT și ANAF



”În ordonanța întocmită de procurori se arată că, în cauză, există date și probe potrivit cărora:

În perioada 31 iulie - 01 septembrie 2015, în calitate de director al Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), inculpatul Radu Viorel Gheorghe a pretins și primit de la un administrator de societate comercială, denunțător în cauză, sume de bani cuprinse între 2.500 lei și 3.000 lei, în contextul în care a condiționat urgentarea efectuării inspecțiilor în teren pentru emiterea a trei autorizații speciale, cu încălcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele și Tarifele pentru Autorizarea și Controlul Activităților Nucleare.

La data de 1 septembrie 2015, inculpatul Radu Viorel Gheorghe a primit de la denunțător, în același scop, suma de 2.500 lei, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 2 septembrie 2015, acesta va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, mai arată procurorii anticorupție.

Citește și: Laura Voicu, revoltată după reținerea Alinei Bica: Ce a anunțat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel