Laura Voicu, revoltată după reținerea Alinei Bica: Ce a anunțat

Laura Voicu, avocata Alinei Bica, s-a arătat revoltată la ieșirea din sediul DNA, după ce clienta sa a fost reținută într-un dosar în care este acuzată de procurori de luare de mită.

”Dna Bica a fost reținută pentru 24 de ore, în baza unui denunț formulat de fostul consilier, dl Mihăilescu, care și-a reamintit, după foarte mulți ani de zile, că ar fi primit ceva. Este vorba despre fabuloasa și exorbitanta sumă de 17.000 de euro, din care dna Bica ar fi primit o parte. 

Am întrebat procurorul de caz dacă dna Bica este atât de periculoasă și infracțiunea pentru care dânsa este cercetată în calitate de inculpate și cuantumul mitei ar justifica legal această reținere, pentru că arestarea preventivă - știm cu toții - este o stare excepțională, și că acest amărât de cod prevede, până la arestarea preventivă, o serie de măsuri care pot fi aplicate, atâta vreme cât omul cercetat beneficiază de prezumția de nevinovăție. 

Și am întrebat dacă pentru această sumă de 17.000 de euro se impune arestarea preventivă”, a spus Laura Voicu, marți, la ieșirea din sediul DNA.

Vezi și: Alina Bica a fost reținută de DNA - UPDATE

Potrivit avocatei, astăzi, la ora 14:00, vor avea loc noi audieri în acest dosar.

Laura Voicu susține că Alina Bica a fost reținută în baza unor ”minciuni” și precizează că fosta șefă a DIICOT nu va mai face declarații decât în fața judecătorilor.

”Vorbim despre minciuni pe care dl Mihăilescu consideră că e bine să le spună sau să le facă sau să-și aducă aminte de ce visează noaptea, pentru a-și îmbunătăți situația. Să ne aducem aminte că dl Mihăilescu este inculpat într-un dosar. Asta înseamnă aplicarea prevederilor articolului 19”.

Dna Bica, din acest moment, nu mai dă nici o declarație în fața organelor de urmărire penală. Ceea ce se întâmplă este complet nelegal. Este inuman ce se întâmplă și, din acest moment, toate declarațiile vor fi date doar în fața judecătorilor”, a continuat avocata Alinei Bica.

Citește și: Şerban Pop, fostul șef al ANAF, reţinut de DNA. Alina Bica, sub învinuire într-un nou dosar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel