Eduard Hellvig, propus director la SRI. Victor Ponta „îl înțeapă” pe Klaus Iohannis

Premierul Victor Ponta a lansat, miercuri, un atac subtil la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce acesta l-a propus pe liberalul Eduard Hellvig pentru funcția de director al Serviciului Român de Informații. Victor Ponta a spus că în timpul „dictatorului Băsescu” șefii serviciilor erau numiți și din rândul opoziției, iar „acum, când e democrație”, toate numirile se fac de la PNL.

PSD îl votează pe Hellvig

Victor Ponta a anunțat că parlamentarii social-democrați îl vor susține la conducerea SRI pe Eduard Hellvig, propus de președintele Klaus Iohannis.

"Vom vota pentru numirea făcută de președintele Iohannis la conducerea SRI . (...) Cred că un echilibru trebuie păstrat. Fiind vorba de persoana domnului Hellvig, cu care am lucrat foarte bine în momente importante și dificile în USL, îl vom vota, însă ca principiu trebuie să discutăm dacă într-adevăr toate instituțiile importante din România trebuie să fie conduse doar de persoane care aparțin aceleiași forțe politice", a răspuns premierul unei întrebări legate de faptul că liberalii ar fi transmis că PSD tergiversează votul pentru nominalizarea lui Eduar Hellvig în fruntea SRI.

Victor Ponta a adăugat că își dorește, în același timp, să poarte o discuție despre "renunțarea la ipocrizie".

"Anul trecut am auzit să nu ia PSD toată puterea și era corect acest discurs. (...) Acum, însă, nu mai e valabil, acum toate numirile se fac de la PNL, ceea ce nu cred că este în regulă", a continuat Victor Ponta.

Vezi și: PNL a înregistrat un eșec de răsunet în Parlament

Întrebat dacă intenționează să discute cu președintele Klaus Iohannis ca șeful Serviciului de Informații Externe să fie propus din rândul social-democraților, Victor Ponta a răspuns că nu crede că se va întâmpla așa. El a subliniat importanța unei discuții despre "păstrarea unui echilibru", care este "cea mai bună soluție".

"Nu cred că va numi de la social-democrați, să nu ne facem iluzii. Așa a făcut dictatorul Băsescu, a numit de la Opoziție. Acum, când e democrație, nu se va numi de la Opoziție. Dar să discutăm, să păstrăm un echilibru cred că este soluția cea mai bună. E un principiu pe care dânșii l-au anunțat anul trecut și pe care aș vrea să-l respectăm și anul acesta, și anii viitori", a mai spus Victor Ponta.

Citește și: EXCLUSIV! Un ministru anunță o „veste extraordinară”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel