Edi Iordănescu: E o chestiune de timp până la primul caz de coronavirus în fotbalul românesc

Antrenorul lui Gaz Metan Mediaș, Edward Iordănescu, a declarat că este doar o chestiune de timp până când va fi confirmat un caz de coronavirus în fotbalul românesc.

Antrenorul lui Gaz Metan Mediaș, Edward Iordănescu, a declarat că este doar o chestiune de timp până când va fi confirmat un caz de coronavirus în fotbalul românesc, conform Agerpres. Tehnicianul medieșenilor a precizat că unii conducători din cluburi din Liga I și-ar dori suspendarea campionatului.

„Am văzut că s-a discutat mult și despre o posibilă suspendare a competiției. Din punctul meu de vedere, așadar doar al meu, nu al clubului, pot spune că am încredere foarte mare în structurile de conducere ale fotbalului, la LPF și FRF. Ele sunt în legătură constantă cu autoritățile și până la urmă sunt cele mai în măsură să ia decizia care e corectă pentru sănătate. Sportul e sport, toți iubim acest fenomen, dar cred că primează sănătatea și la asta trebuie să ne gândim prima oară. Dar cred, și este tot o părere personală, nu vreau să fiu considerat pesimist, este o chestiune de timp până ne vom trezi și cu un caz de coronavirus și în fotbalul românesc. Pentru că este un sport de contact, un sport de echipă, se întâmplă multe lucruri care predispun la risc... Și avem exemple din competiții mult mai dezvoltate, au apărut cazuri în Italia, în Germania, deci e inevitabil", a afirmat tehnicianul.

Când ar trebui suspendată Liga I?

„Singura întrebare pe care ne-o punem este dacă e bine să așteptăm un prim caz ca să luăm o astfel de măsură (n.r. - suspendarea Ligii I) sau dacă e mai bine să anticipăm și să evităm. Pentru că un prim caz nu înseamnă că și reușești să-l izolezi, înseamnă că poate fi împrăștiat într-un întreg vestiar și chiar la adversari. Rămân solidar cu ceea ce se va decide, dar eu sunt pesimist că dacă lucrurile vor continua așa nu vom avea parte și de neplăceri mai mari. Zilele astea am fost contactat de 4-5 conducători din fotbalul românesc și am fost întrebat ce părere am. Și din ce am simțit e un trend în sensul ăsta, al suspendării... cam în direcția asta se merge, deși nu vreau să vorbesc în numele altor cluburi. Spun doar din ce am dedus eu din discuțiile avute", a adăugat el.

Un sentiment care apasă

Referitor la faptul că autoritățile din Giurgiu au decis amenajarea unui centru de carantină pentru persoanele care sosesc din Italia într-un spațiu de la stadionul „Marin Anastasovici", acolo unde sâmbătă este programat meciul Astra - Gaz Metan Mediaș, Iordănescu a afirmat: „Recunosc că este un sentiment care apasă, care deranjează, e un sentiment de neliniște pentru că vedem ce se întâmplă pe tot Pământul, nu este o chestiune izolată aici. Mai mult decât atât, vorbim despre un vestiar plin cu jucători care în spate au și familii. Și dacă te gândești că nu se poate întâmpla cu tine, te gândești că inevitabil și involuntar e ceva ce poți transmite către familie. Sunt băieți care au copii acasă, care au familii, părinți și nu e ușor. Nici mie nu îmi e ușor să mă gândesc la acest lucru, cu atât mai mult să reușesc să gestionez un astfel de sentiment. Pentru că nu prea am argumente pe care să le aduc în fața echipei. Când e vorba despre carantină la stadionul de la Giurgiu normal că nu te duci acolo cu un sentiment de încredere și de liniște când știi că acolo au fost luate niște măsuri".

Gaz Metan merge la Giurgiu

Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaș întâlnește, sâmbătă, de la ora 17:30, în deplasare, formația Astra Giurgiu, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a a play-off-ului Ligii I.

Liga Profesionista de Fotbal a decis, la 8 martie, ca toate meciurile din Liga I să se dispute fără spectatori în tribune în contextul prevenirii unei răspândiri a coronavirusului în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel