"Economia verde" spală bani! Vezi ce a dezvăluit o operațiune sub acoperire

Eoliene
Eoliene

"Economia verde" spală banii mafiei italiene. Asta demonstrează o operațiune sub acoperire care a dezvăluit cum mafia italiana spală banii care provin din traficul de droguri.

Washington Post a publicat un articol despre infiltrarea mafiei italiene, mai precis Cosa Nostra siciliană, în sectoarele energiilor  „verzi", aşa-numite „energii regenerabile". Domeniul este în plin avânt în Italia, iar crima organizată a profitat de această evoluţie pentru a spăla banii care provin din traficul de droguri. Eolienele au răsărit peste noapte pe terenurile mafioților. Ei s-au implicat în energiile verzi, eoliană şi fotovoltaică. Cu bani puţini, antreprenorii aflaţi în relaţii cu mafia cumpără terenuri pe care instalează eoliene şi panouri solare. Asta le dă dreptul la generoase subvenţii de la Uniunea Europeană.

„Regele vântului" este un om de afaceri sicilian care operează în domeniul energiilor regenerabile prin 43 de firme, scrie România liberă. El este suspectat de complicitate cu mafia. Anchetatorii italieni declară că este un apropiat al lui Matteo Massini Denaro, actualul șef suprem al Cosei Nostra.

Asociaţia anti-mafia, Libera, precizează mafia italiană este interesată de energiile regenerabile pentru că „este un sector nou, unde sunt mai mulţi bani publici şi controale puţine, unde poate crea noi societăţi şi deci recicla banii murdari".

În ultimii ani, Bruxelles-ul a susţinut dezvoltarea domeniului "verde" cu peste 5 miliarde euro investiţii comunitare anuale. Experţii susțin că industria eoliană este opacă, fragilă şi permeabilă la corupţie din cauza unei insuficiente reglementări europene. Sectorul energiilor regenerabile este un sector cu risc nu numai pentru Italia, ci pentru toată Europa. Pericolul infiltrării crimei organizate în interiorul unuia dintre sectoarele cele mai strategice pentru viitor reprezintă un risc mondial şi necesită riposte judiciare ferme şi precise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel