Eclipsa de soare, sfârșitul lumii sau semn de la Dumnezeu? Teoriile conspirației, desființate: Nu înseamnă absolut nimic altceva

foto: Freepik
foto: Freepik

Luni, aproximativ 31,6 milioane de persoane din întreaga Americă vor vedea cea mai mare eclipsă solară din 2017 încoace.

 

Oamenii de știință vor putea studia efectele sale asupra straturilor din atmosferă, dar, potrivit adepților teoriei conspirației, ar putea fi și sfârșitul lumii.

Pe internet apar unele afirmații aberante.

Semne de la Dumnezeu

Congresmenul republican Majorie Taylor Greene spune că ea crede că este un semn de la Dumnezeu că America trebuie să se pocăiască de păcatele sale.

Postarea ei pe X a sugerat că recentul cutremur din New York, combinat cu eclipsa, au fost "semne puternice".

"Mă rog ca țara noastră să asculte", a postat ea.

Postarea ei, văzută de peste opt milioane de persoane, a fost însoțită de o notă a comunității în care se explică faptul că eclipsele solare sunt prezise cu mult timp înainte, iar cutremurele sunt frecvente.

Dar abilitatea de a prezice eclipsa joacă un rol în alte teorii ale conspirației.

Planul Globaliștilor

Comentatorul de dreapta Alex Jones a organizat recent un eveniment X Spaces pentru a discuta despre "ce au plănuit globaliștii pentru iminenta eclipsă totală de soare".

Invitatul său, Andrew Meyer, le-a spus telespectatorilor că eclipsa cade la o dată din calendarul ebraic în care o nouă energie poate fi împinsă în anul următor. Jones l-a descris pe Meyer ca fiind "un expert în acest domeniu".

"Globaliștii, în mod evident, vor să facă un mare impuls pentru energia malefică, negativă", a spus Meyer.

"Ei vor să injecteze sămânța fiecărui an nou cu energie negativă, pentru că asta este ceea ce recoltează", a completat el.

Un invitat al emisiunii Infowars a lui Alex Jones a discutat, de asemenea, despre ideea că oamenii de știință care studiază eclipsa o folosesc pentru "planurile lor nefaste".

"Globaliștii cred că aceste evenimente au puteri speciale", a spus Mike Adams.

Sfârșitul Lumii

Apoi, există o parte vocală a internetului care spune că luni va fi sfârșitul lumii, începând cu Carbondale, Illinois.

Influencerii au cartografiat incorect "calea" eclipsei pentru a arăta că aceasta acoperă între șase și opt locuri sfinte.

Așa că teoreticienii dau o semnificație religioasă cartografierii lor incorecte.

În realitate, această traiectorie, care arată unde va fi văzută o eclipsă totală, acoperă doar două dintre aceste locuri. Celelalte vor vedea o eclipsă parțială.

Teoriile sunt dezmințite de alți influenceri, precum Dan McClellan, un academician religios de la Universitatea din Birmingham.

"Eclipsa din 8 aprilie nu înseamnă absolut nimic altceva decât că Luna se află între Pământ și Soare", a spus el.

Există, de asemenea, zvonuri potrivit cărora America va fi aruncată în întuneric timp de mai multe zile, când în realitate unele zone ar putea experimenta întunericul doar pentru câteva minute.

Există teorii potrivit cărora se vor termina alimentele, va dispărea semnalul telefonic și va fi întreruptă energia electrică, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: Ce speră oamenii de știință să descopere în timpul eclipsei totale de soare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel