Echipa Culcer, sancționată de angajații televiziunii. Află pe ce loc a ieșit omul Puterii la alegerile interne din TVR

rodica culcer
rodica culcer

Echipa condusă de Rodica Culcer a primit o nouă palmă de la angajații televiziunii publice. Miza alegerilor desfășurate pe 29 noiembrie în TVR o reprezintă Comisia de Etică, respectiv instanța morală ce poate semnala încălcarea statutului jurnalistului, adică politizarea emisiunilor. Ultimul caz: sancționarea ”atacului” la memoria poetului Adrian Păunescu, realizat de Direcția Știri. Această comisie a devenit ultima piedică în calea propagandiștilor portocalii din TVR.

La concursul pentru Comisia de Etică şi Arbitraj din TVR, 12 candidaţi au concurat pentru cinci poziții, celelalte două locuri din Comisie fiind repartizate unor reprezentanți ai Consiliului de Administraţie şi ai preşedintelui, câte unul de fiecare.

Luni seara, după o primă numărătoare a voturilor angajaţilor TVR, primii în preferinţe erau Horia Gruşcă (fostul preşedinte al Comisiei), Sorin Hobana, Ioana Mureşan şi Gabriela Avram, acestea din urmă cunoscute ca şi simpatizante ale actualei conduceri. Pentru cel de-al 5-lea loc din Comisie, Ion Stavre şi Bogdan Tomunică se aflau la egalitate de voturi, dar cei doi nu fac parte din desantul portocaliu coordonat de Rodica Culcer.

Actuala conducere a TVR a mizat pe Cezar Ion, a cărei consilieră a fost chiar una dintre candidate, Ioana Mureșan. Cezar Ion a fost pus să conducă alegerile. Echipa Culcer se temea că vor candida Claudiu Lucaci sau alți jurnaliști de la Știri, pe care îi marginalizaseră, dar au avut surpriza ca aceștia să facă pasul înapoi. Atunci, Cezar Ion și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei electorale, înscriindu-se în cursă. El a ieșit pe locul 7!

Astfel, Puterea politică are două poziții certe la care se adaugă omul președintelui Alexandru Lăzescu, care este la rândul său reprezentantul președintelui Băsescu. Deci, scorul se mențin e de 4 la 3, importantă fiind acum alegerea președintelui Comisiei.

Citeşte şi:

Oamenii lui Băsescu din TVR figurau din ianuarie pe ”Lista lui Pora”

Lucia Hossu Longin cere Consiliului de Administraţie al TVR curăţarea postului public de „executorii de personalităţi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel