Ecaterina Andronescu anunță deschiderea unei universități de stat la Brăila

Crişan Andreescu / 18 iul 2014 / 18:43 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că din anul universitar următor va funcționa la Brăila o Politehnică mai nouă și mai mică. Decizia vne ca urmare a rezultatelor obținute de elevii din județ la examenele naționale din ultimii ani.

"Brăila merită o universitate de stat şi vă asigur că anul universitar următor, pentru că acum se află dosarul în evaluare la ARACIS, Brăila va avea o Politehnică mai nouă şi mai mică, pentru că oraşul Brăila merită, prin personalităţile pe care le-a dat în toate domeniile. În muzică, în sport, în toate domeniile, ca să nu mai vorbesc despre dimensiunea scriitorilor pe care Brăila i-a dat, despre ce au făcut ei pentru Romania. Merită ca şi noi, astăzi, să ne străduim ca Brăila să aibă ceea ce merită, o universitate cu prisosinţă, dar sigur Brăila merită mai mult", a declarat Andronescu, citată de Agerpres.

Citește și: Spiru Haret. Valabilitatea diplomelor de la Universitatea Spiru Haret

 

Ecaterina Andronescu, care este şi preşedintele Senatului Universităţii Politehnica Bucureşti (și președinte al al Comisiei de Învățământ din Senatul României) a spus că Senatul şi-a dat acordul înfiinţării unei filiale la Brăila, care va cuprinde trei din ele 15 facultăţi pe care le are Universitatea.

Citește și: LEGEA EDUCAȚIEI. Universitatea Bucureşti cere rediscutarea OUG

 

"Politehnica are 15 facultăţi. Nu putem să venim cu 15 facultăţi, dar vom veni cu câteva programe de studii care sunt potrivite cu resursele judeţului Brăila. Vom veni cu un program de studii pe prelucrarea şi securitatea produselor alimentare, unul pe tehnologia informaţiei şi calculatoare şi unul pe antreprenoriat, ingineria şi managementul afacerilor", a mai declarat Ecaterina Andronescu.

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27