EBOLA: OMS, reuniune la Geneva. Ce se va decide

EBOLA. Reuniune la Geneva, în premieră, a Comitetului de urgență privind normele sanitare internaționale al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în legătură cu problema Ebola. Experți internaționali și reprezentanți ai țărilor afectate, vor decide, la finalul celor două zile dedicate reuniunii, dacă epidemia de febră hemoragică Ebola reprezintă o 'urgență de sănătate publică la scară mondială", informează AFP și Xinhua, potrivit Agerpres.

 

EBOLA. Comitetul de urgență privind normele sanitare internaționale al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) organizează miercuri și joi la Geneva o reuniune privind epidemia de febră hemoragică Ebola.

EBOLA. Deciziile luate în urma reuniunii vor fi făcute publice vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și TRATAMENT EBOLA. ZMAPP, LEAC MINUNE CARE VINDECĂ VIRUSUL EBOLA

EBOLA. O urgență de sănătate publică la scară mondială este definită drept un 'eveniment extraordinar susceptibil să constituie un risc de sănătate publică pentru alte state, în condițiile în care boala se răspândește pe plan internațional și poate cere un răspuns coordonat la nivel internațional', se menționează într-un comunicat al OMS.

EBOLA. Comitetul respectiv va da un aviz tehnic directoarei generale a OMS, dr. Margaret Chan, și ar putea recomanda măsuri temporare pentru a reduce răspândirea bolii.

EBOLA. 887 de morți din cauza epidemiei în Africa de vest, din 1.603 cazuri înregistrate în patru țări, indica ultimul bilanț anunțat luni de OMS. Potrivit acestui bilanț, în Guineea se înregistrase 358 decese din 485 cazuri, în Liberia 255 de decese din 468 cazuri, în Sierra Leone 273 decese din 646 cazuri, în timp ce în Nigeria s-a înregistrat un deces din patru cazuri înregistrate. Ulterior, miercuri, guvernul nigerian a furnizat un nou bilanț, cu șapte cazuri și două decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel