EBOLA. Mohamed Tholley, atlet din Sierra Leone, suspectat că a luat virusul

Un sportiv de performanță este suspectat că ar fi contactat virusul Ebola, care l-ar fi împiedicat să concureze la Jocurile Commonwealth-ului din Scoția.

Mohamed Tholley, campion la ciclism din echipa Sierrei Leone de la Jocurile Commonwealth-ului, a lipsit, vineri, din concursul la care trebuia să participe la Glasgow. Absența sa vine la doar câteva zile după ce un alt atlet conațional a fost testat pentru virusul Ebola, rezultatul fiind negativ.

Mohamed Tholley trebuia să concureze, vineri, însă nu s-a prezentat la linia de start, iar membrii delegației din Sierra Leone au lăsat să se înțeleagă că ciclistul nu s-a mai întors din țara natală pentru că ar fi contactat virusul Ebola și se tratează, scrie Mirror.

Vezi și: EBOLA a ajuns în SUA. Lumea, în alertă medicală

Unisa Deen Kargbo, bucătarul-șel al delegației din Sierra Leone, a declarat că nu știe unde se află Mohamed Tholley, însă este posibil ca acesta să nu se mai întoarcă: "Situația este foarte gravă acasă și este posibil ca acesta să fie motivul pentru care el nu s-a mai întors".

"Suntem cu toții foarte preocupați de ceea ce se întâmplă acasă, iar noi suntem hotărâți să ne întoarcem acolo. Singura problemă este că găsim foarte greu bilete de avion", a mai spus Unisa Deen Kargbo.

Sierra Leone, unde a fost declarată stare de urgență, este una dintre cele patru țări din Africa de Vest afectate de focarul virusului Ebola, care a ucis până acum 729 de persoane.

Citește și: EBOLA: Peste 1.300 de cazuri și 729 de morți în Africa de Vest

Scoțienii neagă existența Ebola pe teritoriul țării

Organizatorii competiției din Scoția au dat asigurări că niciun sportiv participant la Jocurile Commonwealth-ului de la Glasgow nu a contactat virusul Ebola.

Direcția de Sănatate din Scoția, a confirmat, de asemenea, că nu a fost înregistrat niciun caz de Ebola pe teritoriul țării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel