EBOLA: MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Africa de vest

EBOLA. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Africa de vest cu privire la epidemia de febră virală hemoragică (EBOLA) înregistrată în trei state din această regiune - Guineea-Conakry, Liberia și Sierra Leone.

Întrucât boala este contagioasă, ţările unde virusul a fost confirmat prin analize de laborator (Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria), cele în care au existat cazuri prezumate, dar neconfirmate prin analize de laborator (Mali, Gambia, Senegal), precum şi celelalte state din vecinătatea focarului epidemic au dispus măsuri de prevenire şi au lansat campanii interne de informare a populaţiei.

Citește și: EBOLA: British Airways își suspendă zborurile către Liberia și Sierra Leone

Este de reţinut că nu există nici vaccin, nici tratament specific împotriva virusului Ebola. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldează cu decese.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să renunţe la călătoriile care nu sunt imperios necesare în Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, iar celor aflaţi deja pe teritoriul acestor state, să urmărească mesajele emise de autorităţile locale și să respecte regulile de conduită şi de igienă recomandate.

Citește și: EBOLA: Ce este, cum se transmite, care sunt simptomele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel