EBOLA: Cazurile de Ebola sunt inevitabile în SUA, transmit specialiștii în sănătate

Oficiali din domeniul sanitar au transmis că este inevitabilă apariția cazurilor de infecție și transmitere a virusului Ebola în Statele Unite ale Americii.

Specialiștii au opinat, joi, că este inevitabil ca persoane ce au călătorit în ţările africane afectate de Ebola să intre infectate în Statele Unite, dar au precizat că nu se tem totuşi de o epidemie extinsă în ţară.

"Este perfect posibil ca persoanele din Statele Unite care au fost pe teren (în Africa) să dezvolte Ebola aici după ce au fost expuse virusului în altă parte", a transmis Tom Frieden, directorul Centrului federal pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), în timpul unei audieri în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor.

Citește și: Leacul pentru virusul Ebola ar fi fost descoperit

"Este, de asemenea, foarte posibil ca aceste persoane să îşi infecteze rudele sau personalul medical în cazul în care infecţia nu este depistată rapid", a adăugat el.

"Trăim într-o lume în care suntem toţi conectaţi şi, inevitabil, vor fi călători, cetăţeni americani şi alţii care vor merge în aceste ţări (...) şi se vor întoarce aici cu simptome", a continuat directorul CDC, potrivit Mediafax.

El a afirmat însă că "suntem încrezători că nu va fi totuşi o epidemie extinsă de Ebola în Statele Unite, deoarece dispunem de echipamente pentru a pune în carantină aceşti bolnavi în toate marile spitale".

De asemenea, medicul Anthony Fauci, directorul Institutului american pentru alergii şi boli infecţioase (NIAID), a declarat, joi dimineaţa, că "nu ar fi surprins" să fie cazuri de infectare pe teritoriul american. "Marele public va fi foarte îngrijorat, dar realitatea este că suntem într-adevăr bine echipaţi pentru a face faţă acestui tip de infecţie", a insistat el.

Vezi și: Ebola: Autoritățile au ridicat alerta la nivel maxim

"Trebuie să aplicăm în mod riguros controalele standard de infecţie", a subliniat doctorul Frieden, în Congres. Astfel că, "am transmis instrucţiuni medicilor şi întregului personal medical, pentru a identifica simptomele, a stabili diagnosticul şi a trata bolnavii", a precizat el.

Dar dată fiind rata ridicată a mortalităţii - de 60-90% - "o simplă omisiune poate fi fatală, ceea ce face indispensabilă identificarea rapidă a simptomelor şi urmarea strictă a recomandărilor pentru controlarea infecţiei", a insistat directorul CDC.

Citește și: EBOLA: Cadavrele, mai contagioase decât pacienții vii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel