EBOLA: Cadavrele, mai contagioase decât pacienții vii

Îngroparea victimelor virusului Ebola este o ceremonie controversată și dificilă în Africa, deoarece persoanele moarte sunt mult mai contagioase decât pacienții vii.

Washington Post relatează că 22 de cadavre urmau să fie îngropate când excavatorul s-a blocat în noroi. Locul unde victimele virusului letal vor fi îngropate este el însuși controversat: oficialii care transportă cadavrele au fost așteptați de protestatari săptămâna trecută, care cred că proximitatea cimitirului improvizat le pune viața în pericol.

Într-un final, nemulțumiții s-au resemnat, iar trupurile au fost îngropate. Episodul este emblematic pentru a revela problemele logistice cu care se confruntă oficialii însărcinați cu sumbra sarcină de a îngropa victimele virsului fără ca acesta să-i infecteze pe cei vii, comentează WP.

Un MISIONAR CATOLIC infectat cu EBOLA, repatriat în SPANIA

Lucrurile devin și mai dificile pentru că problemele logistice depășesc procesul îngropării extinzându-se la cei care au nevoie de tratament. Capitala Liberiei, Monrovia, nu mai are loc pentru a trata pacienții bolnavi de Ebola.

Ebola ucide peste 90% dintre persoanele infectate. Organizația Mondială a Sănătății spune că până la acest moment au murit 932 de persoane.

Un foarte mare risc de infectare îl prezintă cei care tratează pacienții de Ebola. Dar există o a doua categorie de persoane predispuse la infecție: cele care îngroapă cadavrele, care sunt mai contagioase decât pacienții în viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel