Urmărește emisiunea live



EXCLUSIV  e-Factura transformă ANAF în DNA-ul de pe vremea Laurei Codruța Kovesi? „Pe mine mă ia primul înaintea celui care a făcut greșit platforma!” / video

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Site-ul ANAF afișează des următorul mesaj: „Lucrare de mentenanță. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente. Vă mulţumim pentru înţelegere!”.

Site-ul ANAF își revine la câteva minute după, dar este supărător pentru contribuabilii care vor să depună facturile. Așa s-a întâmplat de la începutul anului 2024 aproape zilnic, de când a fost introdusă obligativitatea utilizării e-Factura. DC Business a tot scris despre acest subiect.

Până la 1 aprilie 2024, oamenii nu vor primi amenzi, dar după acea dată, vor putea fi aplicate sancțiuni pentru nerespectarea raportării în sistemul e-Factura. Lipsa raportării unei tranzacții B2B se va amenda cu de la 5.000 la 10.000 lei pentru marii contribuabili, de la 2.500 la 5.000 lei pentru contribuabilii mijlocii și de la 1.000 la 2.500 lei pentru contribuabilii mici și pentru cei nerezidenți.

Diana Tache, Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au comentat acest subiect la Miercurea Neagră.

„Să vă dau un exemplu: Nu te înregistrezi la ANAF, ești repede evazionist. Și în fiecare zi pică site-ul!”, a zis Diana Tache.

„Da, așa este, DC Business a scris despre acest subiect. Noi nu îndrăznim să trecem prin fața contabilei noastre pentru că este nervoasă pe bună dreptate”, a spus Bogdan Chirieac.

„Da, practic sunt evazionist pentru că nu mă înmatriculez la ANAF, ANAF al cărui site nu funcționează. Nu poți să vii cu astfel de măsuri și să ceri atât de multe lucruri în condițiile în care tu, stat, nu pui nimic la dispoziție, nici măcar explicații”, a continuat jurnalista.

„e-Factura, în Franța, a fost introdusă treptat, vreme de cinci ani. Fără sistem informatic să faci asta în România... în trei-patru luni... mi se pare imposibil. Iar cele care suferă sunt companiile private pentru că statul nu este interesat de chestiunea aceasta”, a zis analistul politic.

„Statul să-mi pună mie la dispoziție o platformă, astfel încât să nu încalc legea. Vă dau o știre: pe mine mă ia primul înaintea celui care a făcut greșit platforma”, a zis Diana Tache.

„ANAF devine noul DNA, de pe vremea legendarei doamne Kovesi? Poate totuși vine doamna Kovesi la Președinție...”, a continuat analistul politic. De ce? Aflați în emisiunea Miercurea Neagră de pe DC News și DC News TV:

VEZI ȘI: Faza zilei cu e-Factura. Chirieac: A venit mecanicul la noi. Sunt foarte multe chestii tehnice, străine celor care nu sunt experți în contabilitate / video - https://www.dcnews.ro/faza-zilei-cu-e-factura-chirieac-a-venit-mecanicul-la-noi-sunt-foarte-multe-chestii-tehnice-straine-celor-care-nu-sunt-experti-in-contabilitate-video_946457.html

CITEȘTE ȘI: Absurdul situației cu e-Factura. Contabil: Sistemul lor informatic este praf. Tot timpul apar erori și e în mentenanță - https://www.dcnews.ro/absurdul-situatiei-cu-e-factura-contabil-sistemul-lor-informatic-este-praf-tot-timpul-apar-erori-si-e-in-mentenanta_946462.html

CITEȘTE ȘI: Antreprenorii de la munte, cei mai afectați de e-Factura: „Nu avem semnal suficient pentru POS. Abia reușim să vorbim la telefon” - https://www.dcnews.ro/antreprenorii-de-la-munte-cei-mai-afectati-de-e-factura-nu-avem-semnal-suficient-pentru-pos-abia-reusim-sa-vorbim-la-telefon_946472.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel