Eșec pe linie la summit-ul de la Bruxelles

Foto: site Consiliul European
Foto: site Consiliul European

Liderii europeni nu s-au înțeles asupra persoanelor care ar urma să ocupe cele mai importante posturi în organismul european. Decizia finală a fost amânată pentru sfârșitul lunii august.

Miza negocierilor de la summit-ul de la Bruxelles era aceea a numelor viitorului Înalt Reprezentant și cel al președintelui Consiliului European. 

"Nu suntem la punctul unde să fie posibilă o soluție de consens asupra întregului pachet de propuneri", a spus Herman van Rompuy, actualul președinte al Consiliului European. "Sunt sigur că putem lua o decizie pe 30 august", a adăugat el.

Eșecul l-a iritat pe premierul Italiei, țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene.

"Întâlnirea putea fi mai eficientă dacă era mai bine organizată. Ar trebui ca data viitoare van Rompuy să ne trimită un mesaj și să ne spună dacă se poate ajunge o înțelegere. Ne-ar scuti de un zbor", a declarat Matteo Renzi.

La Bruxelles se află și președintele Traian Băsescu, reprezentantul României, care a declarat că-l va propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de comisar european pentru Agricultură. Totodată, șeful statului a anunțat că România va pleda pentru un șef al diplomației europene care să reprezinte statele din Estul Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel