Durerile de cap în funcție de localizarea lor. Diferențele dintre migrenă, hipertensiune arterială și durerea provocată de stres

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Cefaleea poate fi identificată prin harta durerilor. Durerile de cap pot deveni cronice și pot strica în mod semnificativ viața, afectând performanța unei persoane și funcționarea normală în societate. Puțini oameni știu, dar există diferite tipuri de dureri de cap, care diferă unele de altele atât prin cauze, cât și prin metode de tratament.

 

Aproape toate tipurile de dureri de cap activează aceiași receptori ai durerii. Acest lucru poate face dificil să știi dacă durerea de cap este un semn al unei afecțiuni grave sau nu. Cele mai grave cauze ale durerilor de cap includ accident vascular cerebral hemoragic. Un accident vascular cerebral hemoragic are loc atunci când un vas de sânge din creier se rupe și sângerează. Durerea de cap poate apărea din cauza unui anevrism, prin umflarea unui vas de sânge din creier. De cele mai multe ori, durerea de cap apare din cauza meningitei. O infecție bacteriană sau virală care provoacă umflarea căptușelii protectoare a creierului. Pentru a înțelege dacă durerea de cap este periculoasă, este important să înțelegi ce tipuri de dureri de cap există, cauzele lor și cum să scapi de o durere de cap.

Harta durerilor. Durerile de cap care îți pot devia semnificativ cursul vieții

Cefaleea rezultă din semnale care interacționează între creier, vasele de sânge și nervii din jur. În timpul unei dureri de cap, un mecanism necunoscut activează anumiți nervi care afectează mușchii și vasele de sânge. Acești nervi trimit semnale de durere către creier. În aceste situații nu este indicat să administrezi pastile pentru somn puternice.

Durerile de cap pot fi mai complexe decât cred majoritatea oamenilor. Diferite tipuri de dureri de cap pot avea propriul set de simptome, pot apărea din motive unice, din lipsă de fier și necesită tratamente diferite. Odată ce știi ce tip de durere de cap ai, medicul tău îți va putea sugera tratamente care te vor ajuta să scapi de ele și să le prevenii.

Astfel, poți identifica de ce afecțiune suferi după localizarea durerii. Migrena este o durere severă și pulsantă într-o parte a capului. Pe când, hipertensiune arterială reprezintă o durere pulsantă severă, de obicei în partea din spate a capului. Conform hărții durerilor, cea provocată de stres, reprezintă o durere prelungită care „strânge” capul ca un cerc. Uneori, durerile de cap apar din cauza unei răceli sau gripe. Infecțiile respiratorii acute provoacă dureri în arcurile superciliare, frunte și tâmple.

Un alt tip de durere este cea provocată de osteocondroză. Această durere este extrem de ascuțită, fiind simțită în partea din spate a capului și la tâmple.

Cele mai frecvente tipuri de cefalee. Simptomele care semnalează o afecțiune

Cel mai frecvent tip de cefalee este cea tensională, care nu reapare des și devine cronică doar în 3% din cazuri. Apare din cauza leziunilor la nivelul mușchilor gâtului și ai capului, precum și din cauza stresului sever. La diagnosticare, cel mai adesea sursa durerii nu este determinată.

În cazul acestei afecțiuni, există strângere sau presiune în jurul vârfului capului, iar mușchii din orbitele oculare și din frunte se pot simți foarte încordați și imposibil de relaxat. Intensitatea durerii crește de obicei seara. Durata unei astfel de dureri poate fi de până la o jumătate de oră sau o săptămână.

Durerea în cluster afectează aproximativ 1% din populația totală a planetei. Interesant este că în 80% din cazuri, durerea în grup deranjează bărbații. Motivele ei sunt necunoscute.

Această durere intensă pulsantă pe o parte a capului, de obicei este simțită în jurul ochiului. Durează 15-60 de minute și este însoțită de lăcrimare, roșeață a ochilor, o scurgere de sânge la cap și un nas care curge. Uneori poate deveni atât de acută încât persoana nici măcar nu poate vorbi. Durerile de grupare apar cu intervale de timp uniforme la aceeași oră a zilei, o dată pe lună sau pe săptămână.

Harta durerilor precizează că durerile de cap reprezintă o încălcare a funcției creierului, dar ce anume este necunoscut încă în prezent. Există dovezi că atunci când apare o migrenă, vasele de sânge se extind foarte mult, iar pe cortexul cerebral are loc o activitate electrică de natură anormală, conform BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel