După ce au aflat acuzațiile, doi dintre avocații lui Trump au renunțat la caz. Un fost consilier prezidențial se confruntă, la rândul lui, cu probleme penale

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fostul președinte al SUA Donald Trump se confruntă cu 37 de acuzații penale, inclusiv acuzații de reținere neautorizată de documente clasificate și conspirație pentru obstrucționarea justiției după ce a părăsit Casa Albă în 2021, potrivit documentelor instanței federale făcute publice vineri.

 

Departamentul de Justiție a făcut publice documentele de acuzare într-o zi tumultoasă în care doi dintre avocații lui Trump au renunțat la caz și un fost consilier se confruntă, la rândul lui, cu acuzații.

Acuzațiile provin din modul în care Trump a tratat materialele guvernamentale sensibile pe care le-a luat cu el când a părăsit Casa Albă, în ianuarie 2021.

El urmează să facă o primă înfățișare în acest caz într-un tribunal din Miami, marți, cu o zi înainte de a împlini 77 de ani.

Acuzarea federală a unui fost președinte al SUA este fără precedent în istoria Americii și apare într-un moment în care Trump este favoritul pentru nominalizarea republicană la președinția de anul viitor.

Anchetatorii au confiscat aproximativ 13.000 de documente din proprietatea lui Trump Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, în urmă cu aproape un an. O sută au fost marcate ca fiind clasificate, chiar dacă unul dintre avocații lui Trump a declarat anterior că toate înregistrările cu marcaje clasificate au fost returnate guvernului.

BBC: Pentru a scăpa de închisoare, fostul președinte poate da vina pe angajații săi

Încălcările Legii privind spionajul poate duce până la 10 ani de închisoare, în timp ce obstrucționarea justiției - de asemenea o infracțiune - implică o pedeapsă maximă de 20 de ani.

Nu este deloc sigur că Trump va fi condamnat. Unii experți juridici cred că ar fi dificil să dovedească că el a comis o infracțiune, scrie BBC.

Pentru acuzațiile de obstrucționare a justiției, de exemplu, legea notează că procurorii ar trebui să prezinte dovezi în ceea ce privește acuzațiile că Trump sau membrii echipei sale au manipulat greșit „cu bună știință” materiale „pentru a împiedica, a obstrucționa sau a influența” ancheta.

În cele din urmă, se poate dovedi dificil să dovedești că Trump știa ce se întâmplă. De asemenea, el ar putea argumenta, în mod fezabil, că personalul său a manipulat greșit documentele, fără consimțământul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel