După americani, și britanicii avertizează: Putin, gata să detoneze o bombă nucleară tactică la 40 de km de România. Chirieac: Poluarea radioactivă, cea mai periculoasă

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Anunț îngrijorător. Scenariul potrivit căruia Vladimir Putin va detona un focos nuclear în Marea Neagră, ca demonstrație de forță, devine tot mai posibil. 

”Prima dată am avut informațiile din partea americanilor, din presa mare a SUA a apărut această informație că Putin ar putea detona o bombă atomică tactică în Marea Neagră, și au și indicat Insula Șerpilor. E pustie și este bună pentru o demonstrație care să sperie Ucraina, și nu neapărat Ucraina, cât Occidentul. Acum vin și britanicii. Și americanii, și britanicii au avut informații foarte bune în legătură cu conflictul din Ucraina. Britanicii ne spun același lucru: vor să detoneze o bombă nucleară tactică, deci o bombă care a șters de pe fața pământului Hiroshima și Nagasaki, în Marea Neagră. Nu în Marea Nordului, nu în Marea Baltică, nu acolo ne așteptăm în flancul estic. NU! Tot către Marea Neagră. Eu sper să nu se întâmple lucrul acesta, dar amenințarea e reală. Dacă este indicată și de americani și de britanici, chiar trebuie luată foarte în serios”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la România Tv. 

Care ar putea fi reacția Occidentului?

”Totul e în presă. Fostul șef al CIA, general de patru stele american, ne-a spus că reacția la o bombă nucleară tactică nu va fi un atac nuclear devastator care ar putea distruge planeta, ci doborârea tuturor avioanelor rusești și scufundarea flotei ruse la Marea Neagră. Ținând seama că ar interveni NATO, nu ar fi o problemă să ducă la bun sfârșit această țintă, practic fără pierderi, fiindcă după cum am văzut cu toții tehnologia rusă este cu câteva decenii în urma celei occidentale. Deci ar fi un răspuns militar convențional împotriva Rusiei la un atac cu armă nucleară tactică”, este de părere analistul politic Bogdan Chirieac.

Care ar fi consecințele unui atac nuclear cu armă tactică?

”Este îngrijorător. Dacă se desfășoară în Marea Neagră, vă dați seama ce înseamnă poluarea radioactivă, aici, la granița României. După Ucraina, am fi cei mai afectați de detonarea unei arme nucleare tactice în Marea Neagră. Eu sper ca și Erdogan să fie împotrivă. Putin îi face o curte nebună lui Erdogan, vrea să facă și hub de gaze în Turcia. Sigur că o bombă nucleară explodată în Marea Neagră l-ar jena și pe Erdogan. Problema e că Putin e pe cale să piardă regiunea Herson și nu întâmplător au minat hidrocentrala și barajul și amenință că dacă pierde Hersonul aruncă barajul în aer și zeci de localități din Ucraina vor fi inundate. Deci, șantaj și terorism de stat. Nu mai există nici o limită pe care să nu o fi coborât președintele Vladimir Putin”, a declarat Bogdan Chirieac.

Cât de afectată ar fi România?

”Insula Șerpilor e la 40 de km de țărmul României. Nu ar fi o problemă cu distrugerea cauzată de suflul exploziei, deși nu e exclus că anumite geamuri se pot sparge și la Constanța și la Mamaia. Problema e poluarea radioactivă care va rămâne mulți ani în apă. Vine furtuna, vine vreme rea, se împrăștie... poate afecta litoralul și nu numai. Problema cu poluarea radioactivă este îngrozitoare și este și cea mai periculoasă”, a concluzionat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel