După 55 de inimi irosite, Institutul de la Târgu Mureș își reia activitatea

institutul-inimii-dcnews
institutul-inimii-dcnews

După ce a fost închis în anul 2011, activitatea de transplant de inimă se va relua la Institutul Inimii din Târgu-Mureş la începutul lunii octombrie a acestui an, potrivit ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Potrivit profesorului doctor Radu Deac, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale de Transplant, fost director al Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) de la Târgu Mureş, 55 de inimi pentru transplant au fost „irosite“ după desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant de la Târgu-Mureş (IBCvT) şi transformarea lui în clinică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiu.Acesta era singurul centru din ţară unde se făcea transplant de cord.

„Am informat Guvernul că, la începutul lunii octombrie, se vor relua transplanturile. Până atunci, trebuie să ne organizăm şi să creăm toate condiţiile necesare pentru funcţionarea în bune condiţii a institutului. Fondurile necesare vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Sănătăţii“, a declarat Eugen Nicolăescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel