EXCLUSIV  Dumitru Nancu, director FNGCIMM: Aceste IMM-uri vor primi diferența de la ROBOR pentru perioada 2020 - 2022

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dumitru Nancu, director general FNGCIMM, a  fost prezent în platoul DC News, unde a avut mai multe discuții legate de starea actuală a ROBOR, dar și a IMM-urilor. El a vorbit cu jurnalista DC News, Dana Mihai, iar unul dintre subiectele cele mai importante a fost legat de banii pe care îi primesc înapoi IMM-urile ce au plătit mai mult spre ROBOR în perioada iunie 2020 și aprilie 2022.

„Despre schema de ajutor pentru beneficiarii de ajutor de stat în contextul crizei economice generate de pandemia Covid și afectați de creșterea ROBOR, ce ne puteți spune?”, a fost întrebarea moderatoarei emisiunii, Dana Mihai, la care invitatul său a răspuns:

„Aici ne-am gândit, pentru că atunci când am început IMMINVEST, pe 1 iunie 2020, condițiile erau atipice atunci, în 4 luni de zile economia era închisă, ROBOR era 1,67. 

În aprilie 2022, ROBOR era deja 8,6. Era normal să ne gândim și asupra acestor beneficiari care practic, în acele condiții grele, au reușit să ramburseze creditul. Pe atunci, doar 8 luni erau fără dobândă, după care intrai pe ROBOR.

Având în vedere că ai contractat ROBOR pe 1,6 + 2 puncte procentuale și ai ajuns la o dobândă să rambursezi cu 10... am făcut un calcul și săptămâna trecută s-a aprobat deja o schemă de ajutor de stat prin care să rambursăm celor aflați în această situație niște bani; sunt 9870 de beneficiari care vor primi diferența de ROBOR.

Per total avem 80 de milioane de euro, dar pentru fiecare IMM contează pentru că e o sumă pe care a plătit-o în plus față de 1,6. Practic, este un ajutor de stat dat celor care în perioada iunie 2020 - aprilie 2022 au rambursat creditele pe IMMINVEST. Li se returnează acea subvenție de dobândă”, a precizat Dumitru Nancu, director general FNGCIMM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel