Dubla crimă de la Iași. Procurorii au ÎNCHIS dosarul. Marocanul, trimis în judecată

Dubla crimă de la Iași. Procurorii au ÎNCHIS dosarul. Marocanul, trimis la judecată / Foto: Poliția Română
Dubla crimă de la Iași. Procurorii au ÎNCHIS dosarul. Marocanul, trimis la judecată / Foto: Poliția Română

Marocanul bănuit că i-a ucis pe cei doi studenți din Iași a fost trimis în judecată.

Ahmed Sami el-Bourkadi, studentul marocan bănuit că şi-ar fi ucis un compatriot şi pe iubita româncă a acestuia în vila în care cei doi îndrăgostiți locuiau, a fost trimis în judecată, scrie Ziarul de Iași. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal au înaintat instanţei rechizitoriul prin care Ahmed Sami el-Bourkadi este acuzat de omor calificat, dar şi de furt calificat sau acces ilegal la un sistem informatic.

VEZI ȘI: Dubla crimă din Iași. Ahmed Sami El Bourkadi ar fi încercat să își cumpere o ARMĂ. Rezultatul evaluării psihiatrice

Trimiterea rechizitoriului în instanţă înseamnă însă doar că procurorii consideră că şi-au terminat treaba, nu că va începe şi judecata propriu-zisă. Probele strânse de procurori urmează să fie analizate de judecătorul de cameră preliminară, care poate decide începerea judecăţii sau, dimpotrivă, înapoierea dosarului la Parchet, pentru refacere şi completare.

Detalii despre dubla crimă de la Iași

Pe 10 decembrie anul trecut, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie au intrat în casa din Moara de Vânt închiriată de Youssef Ajniyah, student la UMF şi în care acesta locuia împreună cu iubita sa, Vanessa Burlacu. Oamenii legii fuseseră alertaţi de rudele studentului, alarmate de faptul că acesta nu ajunsese la Bruxelles, unde era aşteptat. Intraţi în casă, poliţiştii au descoperit o scenă îngrozitoare.

VEZI ȘI: Dubla crimă din Iași. Apar noi detalii: Ar fi dispărut 100.000 de euro din contul lui Youssef Jnyiah

Studentul şi iubita sa fuseseră ucişi cu zeci de lovituri de cuţit. Pe trupul fetei aveau să fie descoperite 33 de răni, iar pe cel al lui Ajniyah, 17. Interiorul locuinţei fusese incendiat, fără însă ca focul să se extindă mult. Telefoanele mobile ale victimelor dispăruseră, iar arma crimei nu a fost de găsit nici atunci şi nici ulterior. Se contura o dublă crimă, urmată de incendierea locului faptei în vederea ştergerii urmelor.

Principalul suspect pentru dubla crimă a fost, din primul moment, Ahmed Sami el-Bourkadi, coleg de grupă şi prieten cu Ajniyah. Acesta apărea pe înregistrările făcute pe 8 decembrie de camerele video din zonă atât îndreptându-se spre casa victimelor, cât şi plecând de acolo. Faptul că tânărul se prezentase la spital în acea seară pentru îngrijirea unei tăieturi la mâna dreaptă a provocat suspiciuni suplimentare. La locul crimei au fost găsite urme ale unor pantofi similari cu cei purtaţi de el-Bourkadi, ca şi urme ADN ale acestuia. În pofida acestor probe, studentul și-a negat încă de la bun început vinovăția.

VEZI ȘI: Dubla crimă de la Iași, noi detalii din dosar. Amprentă misterioasă, găsită pe un întrerupător din casa groazei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel