DRUMURI ÎNCHISE. VISCOLUL a blocat TRAFICUL în jumătate din țară

Viscolul a închis mai multe drumuri județene din țară. Este COD ROȘU în trei județe și COD PORTOCALIU în alte șase. De asemenea, este COD GALBEN în 14 județe și București. 

Iată situația drumurilor închise: 

Circulaţia rutieră este închisă pe A2, între Bucureşti şi Drajna. Autorităţile recomandă următoarea variantă ocolitoare: DN 3, Bucureşti - Lehliu Gară - DN 3A Lehliu Gară - Drajna.

Circulaţia rutieră a fost închisă pe drumurile naţionale din judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea după emiterea Codului roşu de ninsori şi viscol.  Circulaţia este închisă până la 13:00 pe următoarele drumuri: DN 2 Urziceni - Râmnicu Sărat - Adjud, DN 1B Buzău - Mizil, DN 10 Buzău - Întorsura Buzăului, DN 23A Mărtineşti - Focşani, DN 2M Focşani - Andreiaşu, DN 2D Focşani - Lepşa, DN 2L Mărăşeşti - Soveja, DN 24 Tişiţa - Tecuci, DN 23 Brăila - Măicăneşti şi DN 21 Brăila - Slobozia. CNADNR anunţă că pe DN 2B km 8+800 - 103+200, între localităţile Buzău şi Brăila, şi pe DN 2C km 0+000 - 79+000, între localităţile Costeşti - Slobozia, circulaţia rutieră a fost închisă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (viscol şi zăpadă).

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a vizibilităţii reduse, circulaţia rutieră este restricţionată pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe următoarele sectoare de drumuri naţionale: DN 2, Afumaţi - Lilieci, km 18+000 - km 26+280, DN 1D, Albeşti Paleologu - Ciorani - limită judeţ Prahova, km 0+000 - km 27+000, DN 13A, Odorheiul Secuiesc - Miercurea Ciuc, km 83+000 - km 127+000, DN 12A, Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, km 0+200 - km 24+000.

În Prahova, traficul rutier este restricţionat din cauza ninsorii şi a viscolului pe două drumuri naţionale, respectiv DN 1B şi DN 1D, pe trei drumuri judeţene din partea de sud-est a Prahovei se circulă în condiţii foarte dificile. Circulaţia pe DN 1B Ploieşti-Mizil a fost restricţionată ca urmare a codului roşu instituit în judeţul Buzău, astfel că autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone vor fi oprite în localitatea prahoveană Albeşti Paleologu, iar cele cu masa mai mică de 7,5 tone vor fi oprite la Mizil. Între Mizil şi Buzău, traficul este restricţionat total. Restricţii de circulaţie au fost instituite şi pe DN 1D Albeşti Paleologu-Ciorani-Urziceni, pentru autoturismele cu masa mai mare de 7,5 tone. Pe trei drumuri judeţene, respectiv DJ 102 D Mizil - Boldeşti Grădiştea - Sălciile, DJ 102N Parepa - Colceag şi DJ 100C Mizil - Fulga, se circulă în condiţii grele de iarnă, iar ISU anunţă că toţi dializaţii din zonele afectate de zăpadă şi viscol au fost transportaţi în siguranţă la spitale din judeţ.

Șase persoane au ajuns la spital luni dimineaţă, după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat într-un şanţ pe DN 72, în comuna Ariceştii Rahtivani. Localitatea Pietriceaua este total nealimentată cu energie electrică, fiind afectaţi de această situaţie 459 consumatori.

În Galați, viscolul puternic a modificat programul de circulaţie a bacurilor de pe Dunăre, dinspre Galaţi spre Tulcea. Mai circulă un singur bac, cel mare, de 300 de tone, programul nu mai este cel normal, se traversează Dunărea din oră în oră. În cazul în care viscolul continuă cu aceeași putere, este posibil ca și acest bac să fie oprit. În municipiul Galați sunt probleme, vântul a rupt mai mulți copaci, care au blocat drumuri și au avariat cabrul de transport al troleibuzelor. Nu mai circulă niciunul dintre cele șase troleibuze, nu doar pentru că a fost rupt cablul, dar și pentru că nu au putut urca pantele. Celelalte mijloace de transport circulă în condiții de iarnă. 

Şapte drumuri judeţene din judeţul Galaţi sunt închise circulaţiei luni din cauza ninsorii şi a viscolului puternic din ultimele ore. Nu se poate circula pe drumul judeţean care face legătura între localitatea Scânteieşti şi DN24D, dar traficul rutier nu este posibil nici între localităţile Băleni şi Cudalbi, pe DJ253, între Călmăţui şi Iveşti, pe DJ254, între Valea Mărului şi Corod, pe DJ251H, între Băneasa şi Suceveni, pe DJ242D şi între Roşcani şi Oancea, pe DJ242E. Viscolul deosebit de puternic face imposibilă, deocamdată, deblocarea acestor porţiuni de drumuri, însă acţiunea de deszăpezire va începe imediat ce condiţiile meteo o vor permite. În judeţul Galaţi, DN24D este închis circulaţiei publice, iar DN2B are traficul restricţionat pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel